NVZ lanceert website over veilig schoonmaken

NVZ - veiligheidDe Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten (NVZ) heeft een website over veilig professioneel schoonmaken ontwikkeld. Deze website biedt informatie over veilig werken met schoonmaakproducten, aan mensen werkzaam in de schoonmaakbranche. De website helpt schoonmakers met het goed inschatten van de risico’s die ze lopen als ze met professionele schoonmaakproducten werken en geeft ze inzicht in de maatregelen die ze moeten nemen om deze risico’s te beperken.

De bedrijven, aangesloten bij de NVZ, vinden het belangrijk dat hun producten op een juiste en veilige manier worden gebruikt. Zeker als het gaat om professionele gebruikers, die vaak dagelijks met de producten werken. Via www.isditproductveilig.nl/professioneel-schoonmaken wordt informatie gegeven over het veilig gebruik van professionele Schoonmaakproducten.

Ondersteuning voor bedrijven én werknemers
Met deze website wil de NVZ, als belangrijke ketenpartner, zo breed mogelijk informatie verstrekken over het veilig gebruik van professionele schoonmaakproducten. Hiermee ondersteunt de NVZ de gebruikers van de producten die door haar leden op de markt worden gebracht. Natuurlijk ligt bij de werkgever van gebruikers van professionele schoonmaakproducten de primaire verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat zijn medewerkers veilig met deze producten kunnen werken. Zo kiest hij de juiste producten voor een schoonmaakklus, zorgt hij voor goede werkplek instructies en verstrekt hij waar nodig de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen. De website ondersteunt werkgevers hierbij.

Platform voor veilig gebruik
De website is de nieuwste toevoeging aan het platform www.isditproductveilig.nl. Consumenten en professionele gebruikers van was-, reinigings-, en persoonlijke verzorgingsproducten krijgen via www.isditproductveilig.nl informatie over het veilig gebruik van de producten.

×