#nieuwsnotendop week 6 met Visschedijk, Hazet, Dolmans, CSU, GOM, Dreumex en EW

Koploper inclusiviteit Visschedijk erkend met PSO 30+ certificaat
Visschedijk (schoonmaak-, catering- en facilitaire services) heeft het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), ontwikkeld door TNO en PSO Nederland. Dat betekent dat wordt voldaan aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelsbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Visschedijk werkt al sinds 2006 samen met de WSW-sector en behoort tot een van de eerste tien bedrijven die in 2012 na de pilot een PSO-Trede 3 certificaat mocht ontvangen..

Save the date(s): Hazet demonstratiedagen Glas- en Gevelreiniging
Zelf testen hoe de nieuwste borstels of watergeleidende steelsystemen werken? Advies? Op dinsdag 26 februari en dinsdag 26 maart demonstreren Hazet, Unger en Kärcher Center Hazet allerlei oplossingen voor glas- en gevelreiniging. U bent van harte welkom tussen 07:30 uur tot 11:00 uur bij Hazet -totaalleverancier op het gebied van schoonmaakmiddelen, -materialen en –machines, hulpmaterialen, papier, bedrijfskleding, disposables en guest supplies – in Zaandam. Een kop koffie én interessante kortingen op glazenwassersproducten, dat biedt de Hazet demonstratiedag Glas- en Gevelreiniging.

Dolmans wint aanbesteding Centrum voor Indicatiestelling Zorg
“Op basis van de uitvraag en schouw wist ik: hier is Dolmans goed in!”, zegt Christiaan Boonstra, salesmanager bij Dolmans. Per 1 februari maakt Dolmans Schoonmaak Diensten vijf locaties van CIZ schoon. In de offerteaanvraag lag het accent op het binden, boeien én belonen van medewerkers; onderwerpen die Dolmans duidelijk benoemde in haar voorstel. Derhalve droeg oog voor het welzijn van de schoonmaakmedewerkers onder meer bij aan de keuze voor Dolmans Schoonmaak Diensten; Dolmans won op beste prijs-kwaliteitverhouding. Het contract omvat regulier schoonmaakonderhoud, glasbewassing en levering van sanitaire verbruiksartikelen.

Op de foto de ondertekening van de overeenkomst door Hans Ouwehand, bestuurder CIZ (links) en Ronald Boesjes, commercieel directeur van Dolmans.

Nieuw contract Roompot versterkt CSU-positie in leisure-markt
Roompot en CSU Leisure Services blijven de komende vijf jaar met elkaar samenwerken: de organisaties gaan een strategisch partnership aan. Bovendien gaan de schoonmaakspecialisten op nog meer locaties van Roompot aan de slag: van 10 naar 18 parken. Op 11 januari ondertekenden de directies de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de schoonmaak van villa’s, bungalows, kamers en cottages. CSU Leisure Services werkte sinds 2015 in 10 parken van Roompot.

Trash Roulette: Gom en Zadkine gaan strijd aan met zwerfafval en maakt schoon onder studenten sexy
Het is een bekend probleem op scholen: studenten die het niet zo nauw nemen met de netheid. Dat levert, vooral in druk bezette kantines, vaak rommel op. Zadkine en Gom starten daarom in Rotterdam een breed experiment om het gedrag van studenten te beïnvloeden. Een interactieve afvalbak is een van de elementen. ‘Schoon is bij deze doelgroep niet sexy. Het is niet stoer om je afval netjes weg te gooien’, analyseert Martin Overes, facilitair manager van Zadkine en docent facilitair management. Een flitsende afvalbak die als een speelautomaat prijzen uitdeelt, wordt de oplossing. Nieuwsgierig hoe cool deze afvalbak is en wat studenten kunnen winnen? Klik op deze link naar het nieuwsbericht op de website van Gom.

Op de foto de onthulling van de interactieve prullenbak door Philippe Raets, voorzitter college van bestuur Zadkine, en Albert van der Meulen, algemeen directeur Gom Schoonhouden

Dreumex lanceert vernieuwde One2clean dispenser
Een kleine dosering handreiniging: dat biedt de vernieuwde One2clean dispenser van Dreumex. “Door verhoogde automatisering en het gebruik van handschoenen is een nieuwe markt ontstaan waar handen minder vervuild raken, maar nog steeds gewassen moeten worden. Met de vernieuwde One2clean dispenser is het mogelijk om een kleine zeepdosering in te stellen en daarmee is de dispenser zeer efficiënt in gebruik” aldus Jan-Chris Heeger, CEO van Dreumex. Kortom, een verbetering waarmee het totaalconcept One2clean op een nog efficiëntere manier zorgt voor schone en gezonde handen. Meer ins & outs op de website van Dreumex.

EW Facility Services nieuwe partner Berghotel Vue
Sinds 1 februari is EW Facility Services de nieuwe samenwerkingspartner van Berghotel Vue, gelegen in het Zuid-Limburgse landschap. Het schoonmaakonderhoud van de 36 kamers en algemene ruimtes, de linnenlogistiek en leiding verzorgt EW. Gasten tot rust te laten komen in een omgeving waarin hun wensen en beleving centraal staan is waar het om draait. Deze visie zochten zij ook in een nieuwe schoonmaakpartner. Hennie Merks, Salesmanager EW Facility Services: “Als hospitality expert en marktleider binnen de hotelbranche weten wij als geen ander hoe wij hieraan kunnen bijdragen.”

Op de foto v.l.n.r. Tim Gilissen (general manager), Martin Hendricks (directeur) en Hennie Merks (salesmanager EW Facility Services)

×