#nieuwsnotendop week 3: Asito, CSU, ICS Groep en Perfect Vloeronderhoud

Op eigen-wijze brengt Schoonmaakjournaal het nieuws over ontwikkelingen in de schoonmaak- en facilitaire markt. We doen dit niet meer door dagelijks veel contentsnacks aan te bieden, maar door u te laten proeven aan trends & thema’s, mee te nemen in facts & figures met achtergrondverhalen en in te zoomen op schoonmaakmensen. Over deze nieuwe aanpak en gamechanging publiceerden we onlangs dit artikel. Vooralsnog publiceren we iedere vrijdag de #nieuwsnotendop: een compilatie van de belangrijkste en aan ons aangeboden nieuwsberichten. Dit was het nieuws deze week.

ICS Groep pakt eerste plek in MT-ranking Beste schoonmaakbedrijven
Management Team doet jaarlijks onderzoek naar de kwaliteit en populariteit van professionele dienstverleners op de Nederlandse markt: de MT1000. Schoonmaak is een van de 57 vakgebieden van het onderzoek. ICS Groep is ditmaal uitgeroepen tot de nummer 1 van De beste bedrijven in de categorie Schoonmaak. ICS Groep scoort – op een schaal van 1 tot 5 – een 4,5 op klantgerichtheid, 4,1 op productleiderschap en 4.2 op excellent uitvoering. VLS Groep en Hago pakken respectievelijk plek 2 en 3.

Voor de hele lijst met schoonmaakbedrijven en hun scores klik je op deze link naar de website van Management Team.

Perfect Vloerenonderhoud breidt dienstverlening uit met roltrapreiniging
Perfect Vloerenonderhoud uit Amsterdam heeft zijn dienstverlening in de Randstad en Midden-Nederland verbreed met roltrapreiniging. “Hiervoor hebben we de nieuwste machines aangeschaft die voor verbluffende resultaten zorgen. Met machines worden hardnekkig vuil en kauwgom verwijderd. En niet alleen de traptreden aan de bovenkant worden schoon, gelijktijdig ook de voorkant waar men altijd tegenaan kijkt. De Perfect roltrapreinigingsmachines reinigen dus horizontaal en verticaal. Kortom, een optimale reiniging waardoor minder kans op ongevallen, en een mooi visitekaartje van uw gebouw”, introduceert Perfect haar niet loot aan de boom van vloerenonderhoud.

Meer informatie: www.perfectvloerenonderhoud.nl

CSU neemt schoonmaakbedrijf Lübke over
In december heeft CSU de 45 medewerkers en alle schoonmaakactiviteiten van Schoonmaakbedrijf & Glazenwasserij Lübke & Lübke Cleaning Service overgenomen. De pensionering van mevrouw E.G.M. Lübke, directeur, was aanleiding. In ruim 40 jaar bouwde het echtpaar Lübke het Uithoornse schoonmaakbedrijf uit tot een professionele facilitaire dienstverlener met een uitstekende reputatie in de regio. “Duurzaamheid, aandacht voor het welzijn van mens en milieu, de continuïteitswaarborg voor medewerkers en klanten gaven de doorslag om voor CSU te kiezen”, aldus mevrouw Lübke in het nieuwsbericht op de website van CSU.

Asito neemt expertrol in aanbesteding gemeenten en provincie
Asito breidt haar dienstverlening met Provincie Overijssel en Gemeente Zwolle uit met de schoonmaak bij Gemeente Kampen. De aanbesteding liep middels de Best Value methode. Asito blonk uit tijdens de aanbesteding door de doelen die voor de komende vier jaar worden gesteld in beleving, ontzorging, hospitality en kleding. Daarnaast wordt er 20% SROI gerealiseerd door een samenwerking te starten met Wezo, een organisatie voor sociale werkvoorziening.

Remko Stolk, commercieel directeur bij Asito en Monique Stouten, hoofd Bedrijfsvoering bij Provincie Overijssel, ondertekenden het contract. 

×