#nieuwsnotendop week 2: Gom, Hospitality Group, SMB Willems, Wecovi en Yask

Op eigen wijze brengt Schoonmaakjournaal het nieuws over ontwikkelingen in de schoonmaak- en facilitaire markt. We doen dit niet meer door dagelijkse contentsnacks aan te bieden, maar door u te laten proeven aan trends & thema’s, mee te nemen in facts & figures met achtergrondverhalen en in te zoomen op schoonmaakmensen. Over deze nieuwe aanpak publiceerden we onlangs dit artikel. Vooralsnog publiceren we iedere vrijdag de NieuwsNotendop: een compilatie van de belangrijkste en aan ons aangeboden nieuwsberichten. Dit was het nieuws in week 2 van 2019.

Marjon Tuin versterkt Hospitality Group
Sinds 1 december is Marjon Tuin consultant sourcing, regie en performance bij Hospitality Group, advies- en projectmanagementbureau voor hospitality, facility management, huisvesting en inkoop. Na haar master International Business Management & Marketing werkte Marjon bij ISS Facility Services als solutions development manager en bij FGB Facility Group als consultant van advies- en implementatieprojecten gericht op IFM-outsourcing, performance management en change management. Bij Hospitality Group gaat Marjon sourcingsstrategieën ontwikkelen en implementeren voor Nederlandse en internationale opdrachtgevers.

ADP Nederland gunt IFM aanbesteding aan Yask
ADP Nederland, toonaangevend in payroll en HR, heeft na een aanbestedingstraject gekozen om het Integrated Facility Management te beleggen bij Yask Facility Management. Yask is sinds 1 oktober 2018 verantwoordelijk voor hard en soft services van de drie locaties in Nederland, waaronder schoonmaak, catering, receptiediensten, technisch onderhoud en beheer. Belangrijke aandachtsgebieden zijn de hospitality-beleving van de facilitaire organisatie en de structurele aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Op de foto: (onder) Martijn Brand – algemeen directeur van ADP, Pepijn Reijnders – algemeen directeur van Yask; (boven) Ruud Kippuw – purchase manager ADP, Raymond Huibregtsen – klantmanager Yask, Els Van den Eynde – voormalig CFO ADP (nu een andere rol), Jordi de Hek – international facilities manager ADP, Floor Boswinkel – senior HR director ADP, Maarten Verwer – directeur Klant & Ontwikkeling Yask

Kansen die tellen: SMB Willems wint EU aanbesteding Gemeente Barneveld
Op 2 januari is SMB Willems gestart met het schoonmaakonderhoud en de glasbewassing voor de gemeente Barneveld. Het gaat om een opdracht voor 5 locaties, een oppervlakte van circa 10.000 vierkante meter en maximaal zeven jaar. Schoonmaakadviesbureau Atir begeleidde de Europese aanbesteding, die bijzonder is doordat de prijs voor de opdracht is vastgezet en de gunning volledig heeft plaatsgevonden op basis van kwalitatieve aspecten. SMB Willems geeft met het schoonmaakconcept Kansen die tellen! invulling aan de eis voor social return. Minimaal 20% van de loonsom wordt ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zonder verdringing van bestaande arbeidsplaatsen.

Gom-relatie Ibis Styles Haarlem City Hotel ondertekent Schoonmaakcode
Ibis Styles Haarlem City Hotel heeft de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. “Het conformeren aan de code een logische stap”, vindt general manager André Aaij. Opvallend genoeg blijft de hotellerie achter in het ondertekenen van de code. Het was reden voor vakbond CNV om de Gouden Emmer in het leven te roepen. Die wordt uitgedeeld aan hotels die de code hebben ondertekend. Nog altijd hameren vakbondsorganisaties op betere arbeidsomstandigheden voor schoonmakers in hotels. Ook Gom Hospitality deelt die visie. Zijn hotel is samen met Gom op 24 januari ook finalist voor de Best Practice Award 2018 van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Op de foto: medewerkers van Ibis Styles Haarlem City Hotel en Gom samen met André Aaij en Olivier Laméris, directeur Operations van Gom Hospitality.

Wecovi mede-aandeelhouder Mother Nature Cleans 
Sinds 1 januari 2019 is Wecovi medeaandeelhouder van Mother Nature Cleans (MNC); exclusief importeur van Tersano in de Benelux. Tersano produceert onder meer de iClean mini, het Lotus PRO schoonmaaksysteem die beiden (gestabiliseerd) ozonwater produceren en daarmee dagelijkse schoonmaakmiddelen elimineren. Door de participatie van Wecovi worden de krachten gebundeld om deze duurzame en innovatieve producten breed in de markt te verkopen.

Leestip: voor de serie Zomergasten sprak het team van Schoonmaakjournaal vorig jaar met Kimberley Roersma. Over haar eerste stappen in de schoonmaak, haar liefde voor het vak, haar visie en missie: “Changing the way the world cleans”. Kimberley is een van de vier bestuursleden van het Schoonmaakjournaal-platform FM Next Generation.

Zomergast (5) Kimberley Roersma (Mother Nature Cleans) over 5 jaar later: “Changing the way the world cleans”

×