#nieuwsnotendop met Effektief, FNV, Golden Service Awards, Helpling, ICE Benelux, OSB en VSR

FNV Schoonmaak: Gerechtshof onderschrijft recht op demonstreren
De actie van schoonmakers van de gemeente Drechtsteden in 2015 tegen hun dreigend ontslag in het gemeentehuis in Dordrecht was wel rechtmatig. Dat oordeelt het Gerechtshof in Den Haag in het hoger beroep, dat FNV had aangespannen tegen de eerdere veroordeling van vakbondsbestuurder en actieleider Herrie Hoogenboom. Het Hof spreekt hem volledig vrij. “In tegenstelling tot wat alle gemeenteraadfracties dachten, hadden wij alle recht om de fracties op dat moment aan te spreken op het feit dat 50 schoonmakers hun baan zouden verliezen door het besluit dat zij hadden genomen. Het was gewoon een vakbondsactie van mensen die voor hun recht opkomen, met ondersteuning van hun bond. Ik ben blij dat het Hof dat ook zo ziet.”

Lees het hele bericht via deze link naar de website van FNV.

4 september VSR Zomerevent  over wereldwijde index en klimaatveranderingen
MeetINoffice in Woerden vormt het podium waar op woensdag 4 september vanaf 15.00 uur het inmiddels traditionele VSR Zomerevent wordt gehouden. Een event met twee heel verschillende maar in actualiteit gelijkwaardige onderdelen, namelijk objectief meten van beleving en prestaties van werkomgevingen met een lezing over de wereldwijd toegepaste Leesman-index, door Gideon van der Burg, managing director Benelux van Leesman. En de tweede presentatie komt van Nederlands’ bekendste meteoroloog en weerpresentator Gerrit Hiemstra over de gevolgen van klimaatverandering voor onze samenleving in relatie tot duurzaamheid en circulair ondernemen (in de schoonmaakbranche). Het VSR Zomerevent wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Bekijk het uitgebreide programma van het VSR Zomerevent op de website via deze  link.

Helpling beraadt zich over nieuw verdienmodel
De rechter heeft bepaald dat online platform Helpling geen werkgever, maar een bemiddelaar is tussen particulieren en huishoudhulpen. Dit betekent dat Helpling geen vergoeding van schoonmakers mag vragen, het verdienmodel van de bemiddelaar. RTLZ zette de feiten op een rij.

Vorige week attendeerden we je op de nieuwspost van Sprout: Uitspraak rechter over Helpling domper voor de schoonmaak?!

Effektief pakt top 10-positie en stelt Mario Bussink als commercieel directeur aan
Effektief rolt haar buy en build-strategie succesvol uit. De omzet is gestegen naar € 38 mio omzet. Hiermee heeft Effektief haar initiële doelstelling om een vaste positie in de top 10 van Nederlandse schoonmaakbedrijven te verwerven gerealiseerd. Om deze leidende positie verder uit te bouwen, is per 1 juli Mario Bussink toegevoegd aan het directieteam. Als commercieel directeur gaat Mario zich concentreren op een efficiënte en toekomstbestendige marketing- en salesorganisatie voor Effektief en het gelieerde Tweetal Belevingscatering.

Effektief is een schoonmaakbedrijf met circa 1400 medewerkers en actief in de regio’s boven de grote rivieren. Effektief biedt dagelijkse, periodieke en specialistische schoonmaak in voornamelijk de leisure & events-, kantoren-, scholen- en zorgbranche.

Verbreding jaarlijks schoonmakersfeest Golden Service Awards met OSB-congres
Stichting Golden Service Awards (GSA), Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) en schoonmaakvakblad Service Management bundelen hun activiteiten op donderdag 28 november. De jaarlijkse Schoonmaker van het Jaar-verkiezing van de GSA wordt namelijk gecombineerd met het jaarcongres voor de leden en relaties van OSB. Beide partijen constateren dat zij eenzelfde visie hebben op het belang van positieve aandacht voor de belangrijke rol van schoonmakers.

ICE, RS28-CY, schrobzuigmachine in bedrijf

Assortiment ICE Benelux breidt uit met opzitveeg-schrobzuiger
“We introduceren de eerste ‘rider’ schrobzuigmachine met borstelwalssysteem met nieuwe features”, prikkelt ICE Benelux op haar website. De ICE RS28-CY is een machine met een schrobdek met 2 contra-roterende schrobborstels, die tijdens het nat reinigen van de vloer gelijktijdig klein veegvuil meeneemt. De robuuste machine heeft een reinigingsbereik van 4200 m2 per uur en is dus uitermate geschikt voor het ‘grotere’ werk. Enkele kenmerken: wendbaar en gebruiksvriendelijk. Ook de ICE RS28-CY is full-service operational lease te huren voor een vaste prijs per maand.
ICE Benelux is pionier in data-gedreven reinigingsmachines. Ook uniek: het All Inclusieve Rental-concept voor het beheer en inzet van schoonmaakmachines: huren in plaats van kopen. Dus geen investeringen, geen extra kosten voor service of onderdelen, en tegen een vaste prijs per maand, dus geen verrassingen.

Nieuwsgierig naar meer eigenschappen en kenmerken van de nieuwe RS28-CY schrobzuiger? Klik op deze link.

×