Nieuw VSR whitepaper: inzicht in kwaliteit meten en meetsystemen

white paperHuurt u schoonmaakdienstverlening in? En heeft u te maken met kwaliteitscontroles? Op haar website heeft Vereniging Schoonmaak Research (VSR) een whitepaper gepubliceerd over schoonmaakkwaliteit meten en meetsystemen. Opdrachtgevers en facility managers krijgen in de whitepaper informatie over kwaliteit meten in het algemeen en over het VSR-kwaliteitsmeetsysteem in het bijzonder.

VSR onderzoekt schoonmaakmethoden en -technieken, en ontwikkelde het VSR-kwaliteitsmeetsysteem (VSR-KMS). Dit systeem controleert de technische kwaliteit volgens de normen die u met uw schoonmaakdienstverlener afspreekt.

Whitepaper
In de whitepaper leest u hoe u met VSR-KMS de enige echte objectieve controles uitvoert. En hoe het zich van de vele van VSR-afgeleide systemen onderscheidt. Verder gaat VSR in op: (1) hoe u kwaliteitscontrole opneemt in het bestek en contract; (2) het inzetten van een kwaliteitsinspecteur; (3) het gebruik van software; (4) uw rol als opdrachtgever.

Technische kwaliteit
VSR-KMS is wetenschappelijk onderbouwd. Het is daarmee het meest objectieve, transparante, en reproduceerbare systeem dat er is. Het is de in NEN 2075 beschreven methodiek voor eindkeuringen, de officiële kwaliteitsnorm in de schoonmaakdienstverlening. VSR-KMS voldoet daarmee als enige systeem aan zowel de eisen als aanbevelingen van de NEN 2075, als aan die van de Europese norm EN 13549.

Gekopieerde meetsysteem
Waarschijnlijk door de wetenschappelijke opbouw van VSR-KMS is het niet alleen het meest gebruikte en succesvolle, maar ook het meest gekopieerde meetsysteem. Er zijn talloze methodieken op de markt, vaak alleen ‘gebaseerd op VSR’. Ze hebben allemaal hun eigen specifieke aandachtspunten, maar er kan er niet één tippen aan het officiële kwaliteitsmeetsysteem van VSR.

×