Negen cliënten Dagbesteding Krimpenerwaard slagen voor basistraining schoonmaak

Directeur Fred Alblas van Alclean heeft als ondernemer uit de Krimpenerwaard het mogelijk gemaakt om de cliënten van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard, die werken in het Cultuurhuis, een basistraining Schoonmaak te laten volgen. Fred Alblas: “We vinden het belangrijk dat iedereen betrokken wordt en de mogelijkheid krijgt om het schoonmaakvak te leren.”  Op 1 december namen trotse hun vakdiploma in ontvangst.

schoonmaakjournaal-clear4clean-alclean

Schoonmaakbedrijf Alclean uit Krimpen aan de IJssel verzorgt de schoonmaak voor de nieuwe locatie van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. De activiteiten in het Cultuurhuis vallen in de categorieën Cultureel, Creatief, Educatief en Informatief. In het Cultuurhuis werken cliënten van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard.

Arie Burger van Cultuurhuis Krimpenerwaard is trots op de inzet van de cliënten van stichting Dagbesteding Krimpenerwaard: “Ze zijn enthousiast en doen hun werk met plezier. De training geeft ze extra vertrouwen in wat ze doen.” Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen cultuur, bedrijfsleven en dagbesteding om iedereen te betrekken bij binnen de maatschappij. Arjenne Timmer van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard: “Iedereen is super trots en wij ook op al die Cultuurhuis-cleaning profs!”

Clear4Clean maakte de training op maat voor de cliënten. De cursisten hebben allen hun eigen niveau. Daar werd op ingespeeld. Edgar van Engelen: “Ik heb de training met heel veel plezier gegeven. Ze zijn allemaal toppers op hun niveau.”

×