Neem je ook deel aan het gratis online RAS congres Positief (samen)werken aan Verzuim?

Op maandag 16 november vindt het congres Positief (samen)werken aan verzuim plaats. RAS organiseert dit gratis (online) congres voor ieder in de schoonmaak- en glazenwassersbranche die wil bijdragen aan gezond, vitaal en veilig blijven (samen)werken: werkgevers, HR-medewerkers, casemanagers, leidinggevenden en medewerkers.

Tijdens het congres wordt ziekteverzuim en aan het werk blijven vanuit een positieve invalshoek belicht. Met alle betrokken partijen, want bij ziekteverzuim telt iedereen, werknemers, collega’s, leidinggevenden en werkgevers. Aanpak en preventie van ziekteverzuim doe je immers samen. Op 16 november kunnen alle deelnemers hun positieve ervaringen en dilemma’s over het thema delen. Om van elkaar te leren. En om elkaar te inspireren en motiveren om (preventie van) ziekteverzuim samen aan te pakken.

Programma
Het programma duurt van 13:30 tot 16:30 uur en bestaat uit twee delen:
(1) inleiding met stand van zaken in de branche en gastspreker Heleen Mes over werkgeluk
(2) keuze uit zes online workshops.

Dagvoorzitter Arjella van Scheppingen vertelt in haar inleiding over wat er in de branche al is gedaan om ziekteverzuim te verbeteren. Zij is voorzitter van de commissie Ziekteverzuim en gaat in op de leerpunten die de commissie heeft opgedaan. Met Renate Bos (FNV), Marco Gramser (CSU) en Isolde Huijbregts (Toekomst Schoonmaakbedrijven) gaat Ariella in gesprek over de belangrijkste aandachtspunten en mogelijkheden om positief samen te werken aan ziekteverzuim. De inleiding wordt afgesloten met gastspreker Heleen Mes van het HappinessBureau. Zij biedt een hele nieuwe invalshoek, namelijk hoe we met elkaar werkgeluk kunnen stimuleren.

Vanaf 15.00 uur gaan de digitale workshops van start. Iedere deelnemer kan aan één workshop van een uur of twee workshops van een half uur deelnemen. De zes workshops zijn:

(1) Verzuim, een kwestie van goed samenspel
(2) Van reactief naar preventief verzuimbeleid
(3) Omgaan met Grijs Verzuim
(4) Een verzuimdossier; administratieve last of zinvol sturingsinstrument?
(5) Hoe krijg je een levensloopbestendige loopbaan op de (persoonlijke) agenda?
(6) Positieve Gezondheid

Na afloop worden de belangrijkste inzichten per workshop met alle deelnemers gedeeld.
Op http://www.ras.nl/congres staat de inhoud van iedere workshop uitgebreid beschreven.

Deelname is gratis
Aanmelden voor het congres Positief (samen)werken aan verzuim kan via http://www.ras.nl/congres. Maak een keuze uit de te volgen digitale workshop(s). Deelname is gratis. Na inschrijving wordt op actieve deelname gerekend!

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Marianne Neuteboom of Eefje Brul van de RAS via mailto:info@ras.nl.

Premium

Scholen | schoonmaak | corona

Menig schoonmaakbedrijf begon tussen de schoolbanken en groeide uit tot een allround schoonmaakbedrijf of...