Nederrijn Schoonmaak, Gom, Toekomst Schoonmaakbedrijven en UVA/HvA finalisten Best Practice Award

Wie wint de Best Practice Award? U hebt tot 17 januari, dus nog twee dagen, de kans om uw stem uit te brengen op een van de vier finalisten: DeBasisFluvius, Toletto en Nederrijn Schoonmaak met het project Kruisbestuiving door ketenintegratie; (2) Gom Hospitality en Ibis Styles Haarlem City met het samenwerkingsproject One team, one goal; (3) Toekomst Schoonmaakbedrijven, Hutten Catering en vanderLande Industries met het project Samen aan de slag; (4) Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam met het project Waardering voor de schoonmaker. Op donderdagmiddag 24 januari wordt voor de zevende keer de Best Practice Award uitgereikt. Deze uitreiking vindt plaats op de Vakbeurs Facilitair.

Alle genomineerde organisatie brengen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche succesvol in de praktijk. Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk.

Vier finalisten
De vier samenwerkingsrelaties die de jury heeft uitgekozen als finalist voor de Best Practice Award 2018 zijn (in willekeurige volgorde):

DeBasisFluvius, Toletto en Nederrijn Schoonmaak
Kruisbestuiving door ketenintegratie
Scholenkoepel DeBasisFluvius in Arnhem had genoeg van vieze en vervuilde toiletten. Om dit probleem bij de bron aan te pakken is een nieuwe, beter schoon te houden toiletgroep geïnstalleerd. Samen met de schooldirecteur bedacht schoonmaakster Wilma de Wilma’s Wervelende WC Wedstrijd, met als einddoel: wie weet de toiletten het schoonst te houden?

Gom Hospitality en Ibis Styles Haarlem City
One team, one goal
Ibis Styles Haarlem City hotel behandelt de schoonmakers van Gom niet als inleen maar als eigen personeel. Werknemers van Gom krijgen oprechte aandacht, worden bij het proces betrokken en gewaardeerd. Ze zijn een belangrijk deel van het proces en het team. Ibis vindt het de normaalste zaak van de wereld om de schoonmakers goed en fatsoenlijk te behandelen. Met als doel: een tevreden gast.

Toekomst Schoonmaakbedrijven, Hutten Catering en vanderLande Industries
Samen aan de slag
Opdrachtnemers Toekomst Schoonmaakbedrijven en Hutten Catering hebben samen met opdrachtgever VanderLande Industries bekeken in hoeverre het mogelijk is om schoonmakers extra uren in de catering en cateringmedewerkers extra uren in de schoonmaak te laten werken. Dit leidt tot bredere en duurzamere inzetbaarheid van schoonmaakmedewerkers en cateringmedewerkers én een hoger inkomen.

Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam
Waardering voor de schoonmaker
Een gelukkige schoonmaker is een goede schoonmaker, is de gedachte van UvA en HvA. Schoonmakers moeten zich dus gewaardeerd voelen. Daarom hebben de UvA en HvA met de schoonmakers gesproken om hen te vragen naar verbeter-mogelijkheden en knelpunten in een nieuw contract. Bij de aanbesteding is inschrijvers gevraagd hoe zij invulling gaan geven aan de feedback van de schoonmakers.

Online stemming
Tot 17 januari kunt u hier uw stem online uitbrengen.

 Aanmelden
U kunt zich via deze link aanmelden voor de Award-uitreiking.

×