Na akkoord FNV en CNV lanceert Sodexo unieke bedrijfscao in facilitaire sector

juni 26, 2018 in Nieuws

Sodexo introduceert met trots haar nieuwe bedrijfscao ‘facilitair en faciliterend’ Sodexo en sociaal plan voor de medewerkers van Sodexo Nederland en Sodexo Altys. Sodexo is hiermee de enige in de facilitaire sector met een cao en sociaal plan.

Alice Diels, HR director Sodexo Nederland: Een van de strategische speerpunten van Sodexo is het verbeteren van de Quality of Life van onze medewerkers. Daar horen eenduidige, duidelijke en moderne arbeidsvoorwaarden en een sociaal plan bij. We zijn dan ook blij dat na het al eerder bereikte akkoord op hoofdlijnen nu ook de leden van FNV en CNV vóór hebben gestemd. De nieuwe cao is duurzaam,  toekomstbestendig en gericht op de optimale inzetbaarheid en ontwikkeling van onze medewerkers.”

Heldere arbeidsvoorwaarden
Jan van den Brink, bestuurder FNV: Het is goed voor de Sodexo-werknemers dat ze nu heldere arbeidsvoorwaarden krijgen met salarisschalen met transparante stappen. Sodexo kiest voor een cao met FNV en CNV ter vervanging het arbeidsvoorwaardenreglement dat met de OR werd afgesproken. Een duidelijk andere keuze dan sommige andere bedrijven.”

Michiel Wallaard, bestuurder CNV: ”Deze cao is een hele belangrijke stap in het vormen van betere arbeidsvoorwaarden in de facilitaire sector, We hopen dat het een opmaat is tot een bredere cao-vorming bij facilitaire bedrijven.”  

Afspraken
In deze nieuwe cao is onder andere vastgelegd dat de ongeveer 800 medewerkers van de genoemde B.V. ‘s per 1 juli 2018 2% loonsverhoging krijgen en nog eens 1% per januari 2019. Dit laatste percentage wordt hoger  als de individuele beoordeling hiertoe aanleiding geeft. Ook komt er een voor ieder geldende winstdelingsregeling. Bovendien is de keuze gemaakt voor duurzaamheid: duurzaam reizen (per openbaar vervoer) wordt dan ook volledig vergoed.

Deze cao en dit sociaal plan vervangen vanaf 1 juli 2018 de arbeidsvoorwaardenboeken en gelden ook voor alle nieuwe medewerkers die bij een van deze B.V.’s in dienst treden. De nieuwe cao is niet van toepassing op medewerkers die al vallen onder een andere cao, zoals contractcatering of schoonmaak.

Over Sodexo
In Nederland verzorgt Sodexo met ruim 4000 medewerkers het volledige scala aan facilitaire diensten voor het bedrijfsleven, industrie, overheidsdiensten, ziekenhuizen, zorginstellingen, hogescholen, universiteiten en offshore-installaties. Sodexo is met 427.000 medewerkers actief in 80 landen. Met ruim 100 verschillende diensten en 50 jaar ervaring behaalde het bedrijf in het boekjaar 2017 een omzet van € 20,7 miljard.

Delen