Met overname Heton zet Vebego in op allround dienstverlening

oktober 30, 2018 in Nieuws

Vebego heeft accommodatiebeheerder Heton overgenomen, beheerder van maatschappelijk (sport)vastgoed als zwembaden, sporthallen en gymzalen in 15 gemeenten. Heton­ gaat onder eigen naam samen met Vebego-dochter Yask.

Door de samenwerking met Heton versterkt Yask haar marktpositie in het beheer en exploitatie van maatschappelijk vastgoed en Heton vergroot hiermee haar slagkracht in deze markt. Mark Vonken houdt de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen houden en blijft aan als directeur. Mededirecteur Ed Heijnen neemt formeel afscheid van het bedrijf, maar gaat wel ondersteunen met het verder uitbreiden van de markpositie.

“Wij beheren accommodaties en hebben de kracht en de deskundigheid van de divisies Sport, Zorg & Onderwijs en VvE, gebundeld tot een dynamische organisatie en zijn werkzaam voor uiteenlopende opdrachtgevers zoals; onderwijsinrichtingen, overheden, beleggers en particulieren. Hierin zal er niets wijzigen en ook onze 50 medewerkers zullen na de overname gewoon in dienst blijven.”

Vebego telt 101 bedrijven, 49 joint ventures, 35.000 werknemers in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland en € 1,1 miljard omzet. Schoonmaak – de roots van Vebego in de persoon van HArry GOedmakers in 1943 – maakt voor een derde deel uit van de activiteiten.

Bronnen: Heton en De Limburger

Delen