Door corona geen Landelijke Opschoondag: initiatief HYGENIQ en Willemsen opgeschort

Op zaterdag 21 maart zou de 18e editie van de Landelijke Opschoondag plaatsvinden. De organisatie volgt de adviezen voor het coronavirus van de RIVM op en heeft de dag geannuleerd. In de week rondom deze datum organiseren veel scholen opruimacties: met kinderen de straat op om in de buurt schoon te maken.  Ook HYGENIQ en Willemsen Schoonmaakorganisatie hadden de handen hiervoor ineen geslagen. 

Het initiatief is ontstaan vanuit HYGENIQ en Willemsen Schoonmaakorganisatie, beide gevestigd in Enschede. “We hebben diverse bassischolen uit Enschede en omgeving benaderd om mee te doen aan de Landelijke Opschoondag. Op vrijdag 20 maart zouden de kinderen van de IKC Lonnekerscholen hun handen uit de mouwen steken om Lonneker en omstreken op te ruimen en schoon te maken. Dat kan dus helaas door alle noodzakelijke maatregelen rond het coronavirus niet doorgaan. OBS Stokhorst ging op vrijdag 13 maart al aan de slag, zij het toen al met een aangepast programma, met medewerking van HYGENIQ en Willemsen die de scholen van schoonmaakspullen heeft voorzien, zoals vuilniszakken, afvalgrijpers en veilig schoonmaakmiddelen.

Veilig voor alles, behalve voor vuil

HYGENIQ ontwikkelt en produceert ecologische schoonmaakoplossingen, elk met een uniek schoonmaakdoel. Van glas en vloer tot de gehele keuken, de tuin of bij speciale reinigingsproblemen. Het is veilig en het is groen. Veilig voor alles, behalve voor vuil.

“We willen een betere wereld voor de huidige en toekomstige generaties en doen dit door 100% veilige, 100% effectieve en 100% ecologisch afbreekbare schoonmaakoplossingen te ontwikkelen. Hoe kunnen we dit beter uitdragen dan de toekomstige generatie te ondersteunen in het schoonmaken van de wereld met 100% veilige producten rond de Landelijke Opschoondag.”

Drie voorbeelden van HYGENIQ producten
De Inkt & Graffitireiniger, Lijmrestenremover en Glasreiniger. Alle Hygeniq-producten zijn 100% veilig, bij gebruik hoeven geen handschoenen of mondkapjes te worden gedragen. Bovendien zijn ze dus ook nog eens 100% effectief en 100% veilig voor het milieu. Schoonmaakbedrijf Willemsen voorziet de scholen van grijpers, hesjes, vuilniszakken, doekjes en emmers.

Willemsen Schoonmaakorganisatie is al een hele lange tijd een begrip in de regio. Kwaliteit en service staan hoog in het vaandel. Schoonmakers worden steeds meer vakmensen, onze medewerkers werken volgens de wettelijke eisen en regelgeving en worden constant bijgeschoold. Het motto is dan ook: Schoonmaken is een vak.

Zij werken deze week samen met de basisscholen aan een schonere en groenere toekomst van Enschede. Medio april hopen partijen weer om de tafel te kunnen om een nieuwe datum voor de Opschoondag in mei of juni te plannen.

Over HYGENIQ
HYGENIQ is in 2008 opgericht. De grondleggers van HYGENIQ komen zelf uit de professionele schoonmaakwereld. De giftige chemicaliën in de producten die door de medewerkers werd gebruikt, deden feitelijk meer kwaad dan goed. Dit soort giftige chemicaliën brengt niet alleen mensen schade toe, maar heeft ook voor het milieu verwoestende gevolgen. Dat moet anders, en het kán ook anders. Een team van gelijkgestemde mensen, die de visie op een schonere en betere toekomst deelden, gingen aan de slag en creëerden HYGENIQ, het groene alternatief. De producten werken net zo goed als, zo niet beter dan traditionele schoonmaakproducten. Sinds 2012 is HYGENIQ actief in de professionele schoonmaakmarkt met een Cradle to Cradle GOLD certificering. Sinds 2019 zijn de HYGENIQ schoonmaakproducten ook op de consumentenmarkt verkrijgbaar, en in 2020 verkozen tot product van het jaar.

Premium

Met nieuw management team zet Succes Volendam in op ‘next level’

“Vorig jaar voerden we in onze organisatie een vernieuwing en verjonging door, met veel...