King Belgium bezoekt Metsä Tissue fabriek: “Zeer indrukwekkend”

“Een beeld – of in dit geval een bezoek – zegt meer dan 1000 woorden. Er is veel te vertellen en te laten zien. Daarom nodigen we regelmatig relaties uit voor een bezoek aan een van onze fabrieken, meestal in Duitsland. Recent was dat het team van King Belgium, met een select gezelschap van hun klanten en prospects”, vertelt Ralph Vodegel, sales director Benelux van Metsä Tissue, over de intensieve, interessante en indrukwekkende ‘customer journey’ van 2,5 dag. Een belevingsprogramma rond Katrin, een merk van Metsä Tissue met een lange geschiedenis in Scandinavië en in verschillende Europese landen, en actief in meer dan 30 landen.

Het Katrin AfH was een van de eerste tissuemerken voor onderweg in Europa en werd in 1974 geïntroduceerd. Het woord Katrin vindt zijn oorsprong in de Metsä Tissue Katrinefors-fabriek, opgericht in 1765. Deze fabriek werd genoemd naar de vrouw van de oprichter en vormt de oorsprong van het merk en de producten zoals we die vandaag de dag nog steeds kennen. Metsä Tissue – onderdeel van Metsä Group – is een toonaangevende papierproducent van tissue- en bakpapier in Europa. De Group telt 9300 werknemers in 30 landen..

Het woord Katrin vindt zijn oorsprong in de Metsä Tissue Katrinefors-fabriek, opgericht in 1765

Ethische werkmethodes
Alle bedrijfsactiviteiten van de Metsä Group volgen de internationale beginselen van duurzame ontwikkeling en vereisen ethische werkmethodes. Ralph legt uit: “We letten altijd op de sociale, economische en milieueffecten van onze bedrijfsactiviteiten. We zijn actief in de gehele waardeketen hout, waaronder tissues en bakpapier, karton, pulp, houtproducten, en houttoelevering- en bosbouwdiensten. Onze sterke vakkennis op het gebied van hout en houtvezel is geconcentreerd in gebieden, waarin we een duidelijk concurrentievoordeel en een zonnige toekomst voorzien. Al het hout dat we als grondstof gebruiken, is volledig traceerbaar. Producten die gemaakt worden van hernieuwbare grondstoffen vinden gretig aftrek, omdat de concurrentie in natuurlijke hulpbronnen groot is.”

Open sessies voor diverse groothandels
“Voor King Belgium organiseren we elk jaar een relatiesessie, maar ook andere groothandels zijn uiteraard welkom. We organiseren ook open sessies, waarbij verschillende groothandels aan kunnen sluiten. En zij kunnen ook hun klanten en prospects meenemen. Waarmee we ze inspireren? Wat we doen, wat we doen op gebied van duurzaamheid, waarvoor we staan, wat we belangrijk vinden, en uiteraard tonen we ook onze dispensers en producten, maken we een rondgang door onze fabriek en laten we de fabricage van onze papierproducten zien.

“We zijn een prima alternatief zijn voor andere bekendere merken, met een goede prijs-kwaliteitsverhouding”

Katrin Academy
Ook de Katrin Academy maakt deel uit van het programma: een training voor iedereen die met en in toiletruimten en industriële omgevingen werkt. “Met Katrin streven we ernaar om het leven en de activiteiten met ons als bedrijfspartner zo eenvoudig mogelijk te maken voor onze klanten. We bieden op maat gemaakte oplossingen op basis van de behoeften van onze klanten.“

Ralph tot slot: “Een veel gehoorde reactie na afloop van onze relatiesessies is ‘zeer indrukwekkend’. Maar ook ‘Katrin is meer dan verwacht, een grote club, grote organisatie, grote fabriek’. Natuurlijk is het mooiste als onze relaties de deur vol overtuiging over onze ‘customer journey’ de deur uitgaan en inzien dat we een prima alternatief zijn voor andere bekendere merken, met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.”

Premium

Coronacrisis

Het coronavirus treft ons allemaal. Privé en/of zakelijk. Ook de cruciale beroepsgroep communicatie, media...