Kärcher ontvangt eerste BREEAM-NL In-Use certificaat in Made

januari 19, 2017 in Nieuws, MVO

Schoonmaakjournaal - Karcher_BREEAM-certificaatKärcher Nederland, specialist in reinigingstechnologie, kreeg deze week het BREEAM-NL certificaat – een initiatief van de Dutch Green Building Council – voor duurzaam en energiezuinig bouwen overhandigd. Kärcher krijgt het keurmerk in de categorie BREEAM-NL In-Use, instrument voor het monitoren van de duurzaamheidsprestatie van een bestaand gebouw.  

Duurzaam gebouw
Duurzaam bouwen en renoveren veronderstelt het gebruik van duurzame materialen en de toepassing van alternatieve energievoorzieningen, voorwaarden waaraan Kärcher Nederland zeker voldoet. Zo wordt het gebouw verwarmd en gekoeld met een doordacht warmtepompsysteem, terwijl een intelligent verlichtingssysteem zorgt voor een optimaal energieverbruik.

Faciliteiten
Tweede element van het BREEAM-NL certificaat zijn de faciliteiten die worden geboden aan de medewerkers van het bedrijf. Ook op dit vlak scoorde Kärcher Nederland, met onder meer de aanwezigheid van een fietsenstalling en een LCD-scherm waarop de dienstregeling van het openbaar vervoer wordt geprojecteerd.

Eerste bedrijf in Made
Kärcher Nederland is het eerste bedrijf in Made dat een BREEAM-NL certificaat kreeg toegekend. “Dit is ook een opsteker voor de gemeente Drimmelen,’ aldus burgemeester de Kok tijdens de uitreiking. ‘Het zal ongetwijfeld ook andere bedrijven hier aansporen om verder te werken aan duurzaamheid.”

Jean-Paul Christy, general manager van Kärcher Nederland, toonde zich bijzonder tevreden: “Dit certificaat is een erkenning van onze inspanningen op vlak van duurzaam ondernemen en milieubeleid.”

Kärcher Nederland kreeg als eerste bedrijf in Made het BREEAM-certificaat toegekend voor duurzaam en energiezuinig bouwen. Op de foto (v.l.n.r.): Michiel Kobussen (architect bij Ebbens architectenbureau), Jan Roersen (assessor en auditor bij W4Y), Jean-Paul Christy (general manager van Kärcher Nederland) en Gert de Kok (burgemeester van Drimmelen)

 

 

Delen