Jury over winnaar Facility for Future Award: “Ciao!Gum op werkvloer ontstaan”

januari 18, 2017 in Nieuws

Schoonmaakjournaal - Ciao!Gum - Facility for Future Innovatie Award 2017 2Tijdens de openingsceremonie van het vakevent Facility for Future 2017, op 18 januari, is de Innovatie Award uitgereikt. De award is toegekend aan Hago met de innovatie Ciao!Gum.

De Ciao!Gum is een eenvoudig te bevestigen kunststofopzetstuk voor een bezem om kauwgom van de vloer te schrapen. Hierdoor hoeven schoonmakers niet langer door de knieën om kauwgom te verwijderen.

Diverse criteria
De jury, onder leiding van Roel Masselink, verenigingsmanager FMN, heeft naar verschillende criteria gekeken, waaronder: nieuwheid, begrijpbaarheid, importantie voor de markt, investering en duurzaamheid. Er waren in totaal vijf genomineerden voor de Innovatie Award. Masselink geeft aan: “Het was een lastige keuze, omdat alle genomineerden innovaties op zeer uiteenlopende terreinen lieten zien, zoals veiligheid, duurzaamheid en gemak.”

Doorslag
Uiteindelijk gaf de doorslag dat de Ciao!Gum op de werkvloer is ontstaan. Masselink licht toe: “De Ciao!Gum is bedacht door een medewerker van Hago en maakt dat één van de vervelendste klussen voor schoonmakers een stuk makkelijker en met minder fysieke belasting uitgevoerd kan worden. En daar profiteren zowel de schoonmakers als de klant van.”

Toonbeeld van betrokkenheid
De jury noemt de innovatie een toonbeeld van medewerkersbetrokkenheid en prijst Hago dat zij dit soort medewerkers initiatieven stimuleert en mogelijk maakt.

De winnende innovatie wordt samen met de overige genomineerden van de Facility for Future 2017 Innovatie Award getoond in een speciale expositie tijdens het vakevent. De overige genomineerden voor de award waren: Beautiful Cups; Guard van Guard-Mandown; Order@ISS van ISS Facility Services; E-bike to go van The E-bike Company.

Belevingspleinen in trek
Op de eerste dag van het vakevent is er veel belangstelling voor het NANO-plein, waar de toekomstige mogelijkheden van nanotechnologie worden getoond. Ook is er veel aandacht voor het belevingsplein Werkplek van de Toekomst & Veilig en Gezond werken, waar het object The End of Sitting wordt getoond en men gratis advies kan krijgen over uiteenlopende facility management-onderwerpen. Het Kantoor van de Toekomst toont een aantal innoverende werkoplossingen over inrichting, opbergen, groenbeplanting en vernieuwende kantoorproducten. De Belevingscorridor wordt druk bezocht, waar zintuigen worden geprikkeld middels onder andere een silent disco, inspiratiefilmpjes en smaaktesten.

Inspiratie-event
Facility for Future 2017 is het inspiratie-event voor het creëren van meerwaarde voor bedrijven en is op donderdag 19 januari nog te bezoeken van 10.00 tot 19.00 uur en op vrijdag 20 januari van 10.00 tot 17.00 uur. Voor gratis toegang en meer informatie: www.facilityforfuture.nl

Delen