Joachem Koot en Madelon Molhoek winnen NK Debatteren voor Trainees

Op 7 december vond de derde editie van het NK Debatteren voor Trainees plaats op het hoofdkantoor van Facilicom Group in Schiedam. Twaalf bedrijven, vier voorrondes en een finale over de stelling: Alle werkgerelateerde borrels moeten alcoholvrij worden. Facilicom Group en de DebatAcademie, de hosts van het event, kijken terug op een geslaagde editie.

Gedurende vier voorrondes streden de deelnemende teams om de felbegeerde finaleplekken. Deze finaleplekken werden bemachtigd door: TNO (team 1) Joachim Koot en Madelon Molhoek en  Schuttelaar en Partners Freya Hiemstra en Wilmine van den Bosch. Tijdens de finale debatteerden zij over de stelling Alle werkgerelateerde borrels moeten alcoholvrij worden.

Na een spannende finale met scherpe argumenten en een geamuseerd publiek werden Joachem Koot en Madelon Molhoek uitgeroepen tot de winnaars van het NK Debatteren voor Trainees 2018.

De DebatAcademie heeft wederom zorggedragen voor een inspirerende masterclass voor beginnende enls ervaren debaters. Ook voor een professionele jury met kritische feedback tijdens het toernooi.

Deelnemers van gekende organisaties
Dit jaar streden de volgende organisaties tegen elkaar: ABN Amro, Bakker Barendrecht, DisGover, Enexis, Facilicom Group, In2Talent, Kasparov, Meijburg&Co, Rijkswaterstaat, Schuttelaar en Partners, SPIE en TNO. Aan het debattoernooi namen twee teams van Facilicom deel. De debaters waren Linde Kuipers en Ard Dam en Max de Boorder en Gerben Spaan.

Beide teams hebben het er erg goed van afgebracht en wisten een derde en vierde plek te bemachtigen. Naast deze prachtige prestatie als team is Max gedeeltelijk eerste geworden als beste spreker van het debattoernooi. Gerben heeft de derde prijs in ontvangst mogen nemen. Max en Gerben waren vorig jaar nog de winnaars van het NK Debatteren voor Trainees.

×