Jeroen Heijmans van CSU winnaar Business Improvement Manager 2018

juni 15, 2018 in Nieuws

Tijdens het Business Improvement Event van het Nederlandse Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK) op 14 juni 2018 is Jeroen Heijmans door zowel de jury als het publiek uitgeroepen tot Business Improvement Manager 2018. Jeroen, Beleidsadviseur P&O bij CSU, ontving de award voor zijn rol als drijvende kracht voor de transitie ‘van verzuim naar fris in je werk’ binnen het aandachtsgebied ‘vitaliteit en gezondheid’.

Om de herkenbaarheid van ‘duurzame inzetbaarheid’ te vergroten, introduceerde CSU in april 2017 het programma ‘Fris in je werk’. Onder die noemer valt een scala aan activiteiten om medewerkers duurzaam inzetbaar te houden, verdeeld onder de pijlers: Vitaliteit & Gezondheid, Ontwikkeling & Opleiding en Loopbaan & Mobiliteit.

Inspirerend voorbeeld
De vakjury onder leiding van verandercoach Elize Hulscher koos voor Jeroen Heijmans na grondig onderzoek van de business cases van de drie genomineerden. “Jeroen heeft laten zien dat door een gestructureerde verfrissende aanpak van een klassiek project mooie resultaten te bereiken zijn. Door samenwerkingen aan te gaan met gespecialiseerde bedrijven kon het ziekteverzuim gehalveerd worden en zijn de medewerkers gelukkiger en productiever geworden. Het geluk van de medewerker draagt aantoonbaar bij aan het geluk c.q. de continuïteit van het bedrijf. Het project ‘Fris in je werk’ is het resultaat van een langetermijnvisie op mensgericht personeelsbeleid en duurzaamheid die vooral praktisch is toegepast. Voor andere bedrijven een inspirerend voorbeeld om te volgen”, aldus de lovende woorden van de jury.

Goed werkgeverschap
CSU’s directeur P&O Marco Gramser ziet de awardwinst als een bevestiging van de integrale verzuimaanpak binnen het bedrijf: “Deze award is een erkenning voor het vele werk dat Jeroen voor dit project heeft verzet en onderstreept het streven van CSU naar goed werkgeverschap.”

Over CSU
CSU is vanuit diverse vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Barendrecht. CSU biedt werk aan 14.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk, de CO2-prestatieladder en PSO-Trede 3 en ontving diverse keren het predikaat Best Managed Company.

Delen