Jarige Militex: “Al 70 jaar een sociale onderneming”

januari 5, 2018 in Nieuws

Militex, ontwikkelaar en producent van professionele (private label) reinigingsmiddelen uit IJmuiden, bestaat in 2018 70 jaar. Als zelfstandig ontwikkelaar en co-developer, ontwerpt en produceert Militex private label reinigings- en onderhoudsmiddelen voor de professionele schoonmaak-, automotive-, industriële-, food- en institutionele markt.

“Onze visie is vooral gericht op de toekomst, maar het is natuurlijk wel heel bijzonder: 70 jaar! Tegenwoordig zijn er maar weinig bedrijven die een dergelijk jubileum kunnen vieren. Dus willen wij zeker extra aandacht geven aan deze mijlpaal”, aldus Dennis Koekenbier en Guus Ploeger, die gezamenlijk de directie van Militex vormen.

Een rijke geschiedenis
Militex loopt al 70 jaar voorop als het gaat om sociaalverantwoorde bedrijfsvoering. MVO was direct bij de oprichting in 1948 het centrale thema. Militex werd in dat jaar opgestart door twee oud-militairen. Het ging niet om snelle omzet, maar vooral om het sociale kader waarbinnen oud-militairen, voormalige verzetswerkers en oorlogsslachtoffers aan het werk konden. Allemaal mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoe word je zeventig jaar?
“De reden dat wij al 70 jaar bestaan, komt doordat Militex constant vernieuwt. Daarbij letten wij op vragen uit de markt, maar gaan we vooral uit van de groei en ontwikkeling van onze eigen mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze uitgebreide lijn microbiologische reinigers. Dat is een echte inhoudelijke innovatie, die we geheel op eigen kracht hebben gerealiseerd”

“Verder staat natuurlijk de klant centraal bij alles wat we doen. Juist in deze internettijd wordt een persoonlijke benadering enorm gewaardeerd: meedenken, adviseren, snel anticiperen, constante kwaliteit en regelmatig je gezicht laten zien. Op die manier ontstaat er wederzijds vertrouwen en bouw je aan een duurzame relatie waarbij klanten partners worden”, is de zienswijze van Dennis en Guus.

Toekomst Militex
Het verder ontwikkelen van totaalconcepten, de inzet van steeds meer verantwoorde- en herwinbare grondstoffen op plantaardige basis, nieuwe toepassingen voor nieuwe microbiologische reinigers. Dat zijn zo maar een paar zaken waarmee Militex volop bezig is. Dus ook voor de komende jaren is Militex de ideale partner voor alle partijen, die op zoek zijn naar een onderscheidende en eigen identiteit.

Over Militex
Militex is ISO9001- en AISE gecertificeerd, is partner van MVO Nederland en tevens actief lid van brancheverenigingen ISSA en de NVZ (Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten).

Delen