Jaarlijkse inventarisatie UWV: ook arbeidskrapte in glazenwassersvak

juni 29, 2018 in Nieuws

De krapte waaiert alsmaar breder uit over de arbeidsmarkt. In steeds meer beroepsgroepen melden werkgevers een tekort aan geschikt personeel. UWV heeft een nieuwe lijst van beroepen met moeilijk vervulbare vacatures. Ook is gekeken naar oplossingen die werkgevers in de praktijk toepassen om de krapte te lijf te gaan.

Waar er een paar jaar geleden vooral tekorten waren in de techniek en de ict, ontstaat de krapte nu in steeds meer richtingen. Vooral vakmensen worden gezocht. Van hoveniers, glazenwassers en vrachtwagenchauffeurs tot verzorgenden en restaurantkoks. In de techniek is er op alle niveaus een tekort aan personeel. In sommige richtingen blijft de krapte beperkt tot hbo en wo-opgeleiden.

24 praktische oplossingen
Werkgevers zoeken naar manieren om vacatures toch vervuld te krijgen. Door intensiever te werven of de functie-eisen en arbeidsvoorwaarden aan te passen, is de oplossing soms snel gevonden. Als deze oplossingen niet afdoende zijn, zijn er globaal drie strategieën die werkgevers toepassen: ze kunnen een beroep doen op nieuw talent van binnen of buiten de organisatie, werkprocessen anders organiseren of trachten huidig personeel langer vast te houden door ze te binden en te boeien.

UWV inventariseerde in totaal 24 oplossingen (pdf, 304 kB) die werkgevers in de praktijk toepassen.

Vasthouden van talent
“Het aantrekken van talent is belangrijk, maar het vasthouden daarvan evenzeer”, zegt Mechelien van der Aalst, arbeidsmarktadviseur van UWV. “Soms kan het helpen om bijvoorbeeld taken anders te verdelen. Het komt aan op creativiteit en investeren,  want bij dit soort oplossingen heb je niet meteen morgen resultaat. Het gaat om de vraag of je als werkgever bereid bent te investeren in scholing en ontwikkeling, om jongeren te interesseren voor het vakmanschap of om te kijken naar werkdruk, arbeidsvoorwaarden, roosters, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Wat voor de ene werkgever aantrekkelijk en mogelijk is, hoeft dat voor de ander niet te zijn.”

Landelijk overzicht van beroepen
UWV brengt elk jaar in beeld voor welke beroepen werkgevers te maken hebben met moeilijk vervulbare vacatures (zie deze pdf). In deze lijst staan beroepen waar in grote delen van het land een tekort aan is. De lijst maakt het mogelijk om voorlichting te geven over beroepen met kansen op werk en biedt aanknopingspunten voor scholing van bijvoorbeeld werkzoekenden.

Delen