Inzet Nationaal Integratiefonds: studie naar ‘winst’ diversiteit

oktober 2, 2014 in Nieuws, Nationaal Integratiediner

ADG-congres Ron SteenkuijlHet Nationaal Integratiefonds moet verdere studie mogelijk maken naar de ‘winst’ die bedrijven kunnen halen uit de diversiteit in hun ondernemingen. Er wordt nog steeds weinig aandacht besteed aan diversiteit in bedrijven, maar verschillende onderzoeken wijzen uit dat diverse teams beter presteren. Deze onderzoeken hebben zich echter toegespitst op hoger personeel. Verder wetenschappelijk onderzoek is nodig om ook goed in kaart te brengen wat de kansen van diversiteit zijn bij lager opgeleid personeel.

Het fonds is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito, dat onder zijn personeel meer dan honderd nationaliteiten telt. Het  idee voor het fonds vloeit voort uit het Nationaal Integratiediner, dat dit jaar bij zijn vierde editie met meer dan 15.000 deelnemers een nieuw record zet. Door samen te koken en te eten leren mensen elkaar niet alleen kennen, maar ervaren ze ook welke rijkdom andere culturen te bieden hebben.

Integratie op de werkvloer
Het Nationaal Integratiediner bevordert zo een betere integratie op de werkvloer. “Dat is fijn voor de werknemers, maar ook goed voor het bedrijf”, zegt initiatiefnemer van het Nationaal Integratiefonds Ron Steenkuijl, directielid van Asito. “Bedrijven die erin slagen de verschillen tussen mensen op een goede manier te benutten, zijn creatiever, maken meer winst en hebben meer tevreden en gezonde werknemers.”

Verantwoordelijkheid bedrijfsleven
Uit bestaand onderzoek is al geconcludeerd wat niet werkt in het diversiteitsbeleid van bedrijven; verder wetenschappelijk onderzoek is echter nodig om een beter beeld te krijgen welke maatregelen wél werken. Het Nationaal Integratiefonds wil daarvoor de middelen beschikbaar stellen. De financiering daarvan is een verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven. Een onafhankelijke stichting zal toezien op de besteding van de gelden van het fonds. Voor het onderzoek zal worden samengewerkt met de faculteit Social and Organizational Psychology van de Universiteit Leiden. Deze faculteit heeft al veel ervaring met onderzoek van diversiteitsbeleid. Zo is de faculteit nu ook al betrokken bij een onderzoek naar de effecten van het Nationaal Integratiediner bij Asito.

Delen