Instituut Fysieke Veiligheid kiest voor totaalbelevingsconcept EW Facility Services

Voor het schoonmaakonderhoud en de glasbewassing zocht het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) naar één ondernemende, proactieve partner voor hun locaties in Arnhem en Zoetermeer. Deze locaties werden schoongemaakt door twee verschillende partijen. Het IFV wilde graag efficiënter communiceren, één belevingsconcept realiseren en een goede samenwerking ontwikkelen over alle locaties heen. Met de keuze voor EW Facility Services verwacht de organisatie hierin de juiste partner te hebben gevonden.

Beleving speelt bij het IFV een belangrijke rol. Het is dan ook belangrijk dat de samenwerkingspartner deze visie deelt. Facilitair dienstverlener EW Facility Services vindt haar oorsprong in de hotelbranche, waarin beleving, representativiteit en flexibiliteit centraal staan. Interactie tussen gasten, schoonmaakmedewerkers en facilitaire dienst is voor de organisatie heel gewoon.

Op en top beleving
Albert van Schooneveld, key account directeur van EW Facility Services: “Wij kunnen met recht zeggen: ‘hospitality zit in ons DNA. We zijn overtuigd van de kracht van hospitality. Niet als trucje of als eenmalige actie, maar als de basis van goede dienstverlening.” Met onder andere de inzet van een Facility Host op de dag, het Hospitality Improvement Program en eigen belevingsmetingen wordt invulling gegeven aan de wensen van het IFV. “Daarnaast zijn gedrag, houding en uitstraling van onze medewerkers binnen een hospitality-concept van groot belang. We leiden onze medewerkers op vanuit onze Hospitality Academy en verzorgen representatieve, moderne werkkleding en middelen en materialen.”

Aandacht voor MVO
Ook aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt veel aandacht besteed. Zo worden kansen gegeven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wordt de innovatieve ozontechnologie Lotus PRO toegepast. Dit is een schoonmaaksysteem dat leidingwater omzet tot gestabiliseerd ozonwater. Het gebruik van de systematiek zorgt voor een streeploos resultaat en minder tot geen gebruik van schoonmaakmiddelen. Door minder aanraking met chemicaliën verbetert de veiligheid voor medewerkers. Daarnaast worden onder andere de CO2-uitstoot, het benodigde verpakkingsmateriaal, en de liters geconcentreerde chemicaliën en vervuild water enorm gereduceerd ten opzichte van het gebruik van reguliere schoonmaakmethodieken.

“EW Facility Services heeft een totaal belevingsconcept aangeboden dat heel goed aansluit bij de dienstverlening die wij voor ogen hebben. We kijken erg uit naar de aankomende samenwerking!”, laat Roy Penders, coördinator Facilitaire Zaken en Huisvesting van het IFV, tot slot weten.

Over het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV)
Het IFV draagt bij aan een veilige samenleving door het versterken van de veiligheidsregio’s en hun veiligheidspartners, zoals Brandweer en Crisisbeheersing, bij het professionaliseren van hun taken. Zij ontwikkelen en delen relevante kennis, hebben expertise voor het verwerven en beheren van gemeenschappelijk materieel, bieden dienstverlening op het gebied van informatievoorziening en adviseren de betrokken besturen.

×