Horecava exposanten Burgman, Hygeniq, i-team Global en Wecovi zoomen in op hygiëne, gemak en verantwoord

Bunzl, Burgman, Diversey, Heyday, Hygeniq, ICE Benelux, i-team Global, Tork, Wecovi: op de Horecava, deze week in RAI Amsterdam, zijn vele ‘goede bekenden’ vertegenwoordigd. Constateren we een toenemende belangstelling uit de schoonmaakbranche voor hotel en leisure door het nieuwe Facility & Hospitality Plein? Sowieso hebben de exposanten een facilitairbrede, hygiënische boodschap met beleving, gemak en verantwoord als trends. Laat je inspireren door dit kwartet ‘Horecava-genoten’: Burgman, Hygeniq, i-team Global en Wecovi.

“Wij geloven in water”
Dat stelde Marco Vegers van Wecovi in het exclusieve gesprek ter gelegenheid van 30 jaar vakman, dat de redactie van Schoonmaakjournaal in oktober mocht voeren. Niet verwonderlijk dat Wecovi op de Horecava (hal 5 – stand 150) de iClean mini – een compacte en handige tool die koudleidingwater omzet naar veilig en effectief ozonwater – én Tersano SAO op het Hotel World Plein presenteert. Wecovi introduceerde Tersano twee jaar geleden op de Interclean Amsterdam. Het is duidelijk: veilig werken (people), duurzaam werken (planet) en kostenefficiënt werken (profit), komen in dergelijke noviteiten samen.

“Horeca zit in ons DNA”
Zo ook op de stand van Burgman, de totaalleverancier en kennispartner uit Almere. Burgman is al jaren vertegenwoordigd op de Horecava. Waarom? “Horeca zit in ons DNA. Nick Vollebregt, het jazz- en eetcafé in Laren, was onze eerste klant. Maar ook andere samenwerkingen in het leisuresegment, zoals familievakantiepark Duinrell en Rederij Doeksen, zijn van het eerste uur, dus al bijna 30 jaar”, vertelt Mathijs Burgman deze week in de premium preview naar de Vakbeurs Facilitair op Schoonmaakjournaal.

Op de Horecava toont ook Burgman het duurzame Tersano-systeem op haar stand in hal 1 (stand 425), maar bijvoorbeeld ook de kostenbesparende recent geïntroduceerde en succesvolle North Shore-dispenserlijn voor toiletgroepen. En het team draagt op de Horecava de recent gestarte samenwerking met HygeniQ met trots uit.

“Serveert u uw scharrelkip ook op een chemisch bord?”
Dat is de boodschap die Hygeniq uitdraagt op de Horecava. Hygeniq is het bedrijf dat Marcel in het Veld in 2010 startte. “Op de Horecava willen we een bewustwording creëren. In de horeca zijn we bewust bezig met het stukje vlees of vis dat geserveerd wordt; biokippen met scharreleieren of vis met een MSC-keurmerk. Er wordt dus bewust gekeken naar betere keuzes voor ‘op’ het bord. Wordt dit bord vervolgens gereinigd met giftige chemische middelen, dan ben je eigenlijk nog steeds net zo slecht bezig. Deze middelen slijten de materialen en vervuilen uiteindelijk weer het water voor deze vis en de natuur voor deze kip. Een cirkel die in de horecawereld nog niet rond is.

De reinigingsmiddelen van Hygeniq hebben bewezen effect. Op de King-stand (01.224) presenteert Hygeniq haar volledige lijn schoonmaakproducten – 100% effectief, 100 % veilig en 100% ecologisch – voor vier verschillende branches: (1) catering, horeca en leisure, (2) professionele schoonmaak, (3) F&B hygiëne en (4) de gezondheidszorg. Wie Hygeniq nog niet kent, dit is haar visie.

i-mop: het nieuwe schrobben verruilt vreugde voor vuil 
Maandag 13 januari, op de eerste dag van de Horecava, introduceert i-team Global (stand 03.350) de i-mop range in het horecasegment. “Schoonmaken wordt gezien als een van de vervelendste klussen in de horeca”, stelt de innovator van nieuwe schoonmaakconcepten. “i-team Global brengt daar verandering in. Met innovatieve oplossingen zorgen we er ook voor dat horeca-eigenaren met gemak hun klantbeleving kunnen borgen en kunnen voldoen aan de strenge Nederlandse hygiënenormen. Vaak in een fractie van de tijd die het ze nu kost. Op onze stand demonstreren we hoe dat kan.

De i-mop wordt getypeerd als het nieuwe schrobben. i-mop Lite is de nieuwste aanwinst van i-team Global, waarmee je tot 70% sneller dweilt dan met een conventionele mop met emmer. ATP-tests wijzen uit dat de machine de vloer 90% schoner maakt, terwijl de i-mop toe kan met 75% minder water en chemicaliën. Ook in hoeken en nauwe ruimtes onder tafels.

Wie de stand van i-team Global op de Horecava zou missen, kan een klein leger van i-mops op de schoonmaakwerkvloer in de RAI Amsterdam tegenkomen. Tijdens de Horecava reinigt CSU namelijk alle toiletgroepen en openbare ruimtes met de i-mop XL of imop L.

En verder op de Horecava (van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari):
Horecava-nieuws van Heyday, de nieuwe servetdispenser Xpressnap Fit van Tork, Bunzl presenteert de 100% papieren vensterzak en Diversey lanceert de online app HACCP Cleaning Coach.

 

 

 

 

Premium

Facilitair multi-serviceverlener Elis verrassend anders op Vakbeurs Facilitair

“Twee jaar geleden is Berendsen overgenomen door Elis. Deze overname had een naamsverandering en...
×