Hans Gennissen (Facilicom) opent rijkskantoor De Knoop

mei 21, 2018 in Nieuws

Namens het Rijksvastgoedbedrijf en RCreators openden Annet Bertram, directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf, en Hans Gennissen, voorzitter algemeen bestuur van Facilicom Group, op 17 mei rijkskantoor De Knoop. In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf herontwikkelde consortium R Creators, de samenwerking tussen Strukton, Facilicom en Ballast Nedam, de voormalige Knoopkazerne in Utrecht tot rijkskantoor de Knoop.

Het verouderde complex onderging een duurzame herontwikkeling tot rijkskantoor waar verschillende rijksdiensten hun intrek in namen. Het casco van de voormalige Knoopkazerne werd getransformeerd tot rijkskantoor en uitgebreid met een vergadercentrum voor duizend bezoekers. Een atrium verbindt het vergadercentrum en de getransformeerde Knoopkazerne. De buitenruimte is ingericht met Het Knoopplein en het circulaire paviljoen The Green House.

Meer kwaliteit door duurzaam partnerschap
Samenwerking was een belangrijk criterium tijdens de aanbestedingsfase. Niet alleen omdat het contract twintig jaar loopt, ook omdat tijdens de exploitatiefase de facilitaire organisatie van R Creators als één team samenwerkt met de facilitaire organisatie van het rijkskantoor. Het is voor het eerst in een PPS-aanbesteding dat dienstverlening en samenwerking zo zwaar meewogen. Door de kennis en ervaring van bouwen, onderhoud en dienstverlening is meer kwaliteit gerealiseerd voor de gebruikers.

Toekomstbestendig in hartje Utrecht
Wat duurzaamheid betreft, ligt de focus niet alleen op het reduceren van energie- en materiaalgebruik. Er is ook ingezet op de maximale flexibiliteit voor het gebouw en de bijbehorende dienstverlening, zodat deze toekomstbestendig zijn. Het gebied rondom Utrecht Centraal waar rijkskantoor de Knoop ligt, maakt deel uit van het Masterplan Stationsgebied voor de vernieuwing van het centrum. Rijkskantoor de Knoop is een blijvend toonaangevend, gastvrij en duurzaam gebouw in het hart van Nederland geworden.

Bekijk de timelapse van de herontwikkeling van de voormalige Knoopkazerne naar rijkskantoor De Knoop:

Over Strukton
Strukton onderscheidt zich met specialismen voor de railsystemen, civiele infrastructuur en techniek & gebouwen, en wil bijdragen aan kwaliteit en veiligheid van spoorvervoer, weginfrastructuur en technische installaties en gebouwen. Het bedrijf telt circa 6500 medewerkers en heeft een omzet van 1,9 miljard euro. www.strukton.nl

Over Facilicom Group
Facilicom Group is als grote, van origine Nederlandse facilitaire totaaldienstverlener actief in vestigingen in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Facilicom biedt werkgelegenheid aan ruim 32.000 medewerkers. Facilicom is onder meer actief in schoonhouden, beveiliging, (bedrijfs)catering, facilitair management, bouw en installatie en horecadiensten. Het bedrijf levert voor steeds meer opdrachtgevers combinaties van diensten, gebundeld in een geïntegreerd pakket.

Over Ballast Nedam
Ballast Nedam is een ontwikkel- en bouwonderneming en ontwikkelt toekomstbestendige gebouwen en infrastructuur: van droom tot realisatie. Ballast Nedam industrialiseert het bouwproces door innovatieve modulaire concepten in te zetten en haar aanpak te standaardiseren. Ballast Nedam maakt deel uit van de Rönesans Groep.

Delen