Guus Ploeger en Dennis Koekenbier nieuwe directie Militex

december 1, 2017 in Nieuws

Militex, anno 1948 opgericht, is de oudste Nederlandse ontwikkelaar en producent van veilige, professionele reinigingsmiddelen op basis van maatschappelijk betrokken ondernemerschap. Dennis Koekenbier en Guus Ploeger vormen vanaf 1 december gezamenlijk de nieuwe directie van Militex. Zij nemen de verantwoordelijkheden over van de zittend algemeen directeur Fred Homburg, die de pensioengerechtigde leeftijd nadert.

Guus Ploeger neemt de functie van commercieel directeur voor zijn rekening en Dennis Koekenbier wordt operationeel directeur. Fred Homburg blijft binnen Militex actief en is verantwoordelijk voor strategie, innovatie en nieuwe business-modellen.

De kracht van de samenwerking
Guus Ploeger: “Aangezien ik al meer jaren binnen Militex verantwoordelijk ben voor de commerciële activiteiten, is het een logische stap dat ik de rol van commercieel directeur op me heb genomen. Onze reinigingsmiddelen maken natuurlijk uitstekend schoon, maar zijn ook een belevingsproduct, bijvoorbeeld door geur, gebruik en gemak. Hierbij is veiligheid en verantwoordelijkheid voor de gebruikers, én werk, én leefomgeving heel belangrijk. We starten met deze nieuwe organisatiestructuur om nog beter in te kunnen spelen op de steeds sneller veranderende eisen van de schoonmaakmarkt. De behoefte van de markt is het uitgangspunt. Onze kracht is dat wij samen met onze klanten en relaties onderscheidende oplossingen bieden. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging!”

Een hoger niveau
Dennis Koekenbier: “Als jonge productiemedewerker ben ik 25 jaar geleden begonnen bij Militex. Ik heb mij daar steeds op de inhoud van het vak geconcentreerd en ben doorgegroeid naar eindverantwoordelijke voor productie, veiligheid, MVO en kwaliteitsbeheer. Nu als directeur kijk ik ernaar uit om alle zaken die onder mijn beheer vallen, naar een hoger niveau te brengen. Natuurlijk staan daarbij onze nationale en internationale afnemers centraal. Of het nu een startende kleine groothandel betreft, een internationaal opererend grootbedrijf, of onze grote groep trouwe klanten, zij moeten door ons team van betrokken en gekwalificeerde medewerkers in de watten gelegd worden. Zo veranderen klanten in partners die samen met ons investeren in de toekomst en lange termijn
successen boeken.”

In de praktijk
De directiewijziging is doorgevoerd in een periode waarin Militex haar toekomst verder vormgeeft. Dr. Stefan van den Eijnde was al nauw betrokken bij het bedrijf. Als gedeelde wens heeft Stefan een belang in Militex genomen, samen met de al zittende aandeelhouder Erwin van den Eijnde. Als voorzitter van de Raad van Commissarissen zal Stefan zich inzetten voor de verdere groei en continuïteit van het innovatieve familiebedrijf Militex.

Over Militex
Militex, anno 1948 opgericht, gevestigd aan de Ampèrestraat 3a in IJmuiden, ontwikkelt en produceert professionele private label reinigings- en onderhoudsmiddelen die via een uitgebreid, internationaal netwerk van partners op de markt worden gebracht. Militex is ISO9001- en AISE gecertificeerd, is partner van MVO Nederland en tevens actief lid van brancheverenigingen ISSA en de NVZ (Nederlandse Vereniging van Zeepfabrikanten).

Delen