Groei en visie nomineren BOMA voor Onderneming 2016

BOMA - pandBOMA International, het moederbedrijf van schoonmaakgroothandel BOMA, is een van de vier genomineerde bedrijven die mee dingt naar de Belgische titel Onderneming van het Jaar 2016. Deze bekroning heeft de onderneming te danken aan haar significante groei de afgelopen vijf jaar.

Een jury van ondernemers en academici onder leiding van Graaf Paul Buysse verkiest de opvolger van baggerbedrijf DEME. De prijs is een organisatie van consultant EY, dagblad De Tijd en BNP Paribas Fortis. Enkel bedrijven met hoofdzetel in België komen in aanmerking voor de titel. Ze zagen de afgelopen 5 jaar hun omzet, toegevoegde waarde of personeelsbestand aanzienlijk stijgen en stellen minstens 30 mensen te werk.

Gedurfde visie
De selectie kwam niet alleen tot stand via cijfermatige groei, maar ook, dixit organisator EY, dankzij een gedurfde visie, deugdelijk bestuur, internationalisatie en geëngageerd teamwork. Op 18 oktober weten we of we ook of BOMA International tot ultieme winnaar wordt uitgeroepen. BOMA International telt diverse ondernemingen die passie uitstralen voor ‘facility supplies’. Zo nam de onderneming in 2010 een meerderheidsbelang in Hospital Logistics.

Veel ondernemerszin
Deze investering getuigde van veel ondernemerszin en zorgde voor een groter marktaandeel in de zorgsector. De participatie werd in februari van dit jaar verkocht. Met BOMA telt de onderneming acht vestigingen in vier landen (België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk) en verdeelt het bedrijf professionele schoonmaakmaterialen, -producten en machines met veel toegevoegde waarde voor schoonmaakbedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen, gemeentebesturen en horeca-groepen.

Gemaco Group, LVD Group en Vyncke zijn de drie andere genomineerden voor Onderneming van het Jaar 2016.

Premium

Consensus zet magische standaard in schoonmaak voort als Enozopro

Consensus Group introduceerde afgelopen jaar de nieuwe standaard in schoonmaak: de Hygeia SB100. De...
×