Green Seal Award voor Full Cycle pads van Americo

Wecoline pads by AmericoGreen Seal is verheugd te melden dat het vloerpad basismateriaal en de gehele range Full Cycle pads van Americo gecertificeerd is volgens de norm voor Milieu-Innovaties GS-20.

Green Seal is een non-profit organisatie die op de wetenschap gebaseerde programma’s gebruikt om consumenten, afnemers en bedrijven in staat te stellen om een meer duurzame wereld te creëren. Om het GS-20 certificaat te kunnen verkrijgen, heeft Americo een aanvraag ingediend bij Green Seal. Hiervoor is het gehele proces van het maken van het full cycle basismateriaal en het aantonen van de milieuvoordelen uitvoerig beschreven. Green Seal onderzocht deze voordelen in een life-cycle context en heeft bepaald dat het full cycle materiaal en de productlijn als innovatief kan worden beschouwd. Deze eis is zo gedefinieerd vanuit de GS-20 certificering.

Wat is full cycle materiaal?
Het Americo full cycle basismateriaal is gemaakt van uitsluitend recycled PET plastic met op water gebaseerde harsen. Na gebruik is het basismateriaal, en dus de vloerpad, versneld afbreekbaar. Het composteert in slechts een fractie van de tijd die reguliere standaard vloerpads hiervoor nodig hebben. Hiermee bieden de pads elke gebruiker, naast topkwaliteit en duurzame prestaties, de garantie van de beste en vriendelijkste oplossing voor het milieu.

Trots op certificaat
“Green Seal is verheugd om aan het Americo’s Full Cycle materiaal en de vloerpads de GS-20 certificering te kunnen toekennen”, reageert Arthur B. Weissman, Ph.D., Green Seal’s President en CEO. “Dit materiaal en de pads zijn een voorbeeld van wat er gebeurt als duurzaamheid, innovatie en prestaties gecombineerd zijn in het productontwerp.”

“Americo is trots dat de Americo pads range door Green Seal erkend en beloond is met het GS-20 Milieu-Innovatie certificaat”, aldus Richard Rones, voorzitter van Americo.

Wecoline Full Cycle pads by Americo
In Europa worden de Full Cycle pads verkocht door Wecovi onder de naam Wecoline Full Cycle pads by Americo. Het basismateriaal van Americo wordt in Zwolle verwerkt tot vloerpads en verpakt in FSC 100% gerecycled kartonnen dozen. “Door te kiezen voor Wecoline Full Cycle pads by Americo zet het schoonmaakbedrijf een mooie stap in hun MVO beleid”, legt Derik Landman, commercial director van Wecovi, uit.

×