Gemeente Den Haag en CSU begeleiden 60 werklozen naar baan

CSU - Werkgelegenheidsproject gemeente Den HaagGemeente Den Haag en CSU zetten op 4 maart hun handtekening onder een groot werkgelegenheidsproject. CSU gaat dit jaar zestig langdurig Haagse werklozen scholen in het schoonmaakvak.

Projectmanager Peggy Borstlap van het Werkgeversservicepunt Haaglanden, onderdeel van Gemeente Den Haag spreekt van een ‘ambitieuze doelstelling’: “We doen meer projecten om mensen die nu onder de Participatiewet vallen aan de slag te krijgen. Dit zijn projecten in de horeca, de techniek en de groenvoorziening. Dit is het eerste project in de schoonmaak en ook nog op een dergelijk grote schaal.’ Alle zestig deelnemers die dit jaar instromen zijn een jaar of langer werkloos. In de komende maanden gaan zij aan de slag bij projecten van CSU. Tegelijkertijd volgen ze de Basisopleiding Schoonmaken, waarbij CSU hen begeleidt.”

Speerpunt duurzame inzetbaarheid
Eind vorig jaar ontving CSU het certificaat voor de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit keurmerk wordt verleend aan bedrijven die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het schoonmaakbedrijf is al jaren met meerdere projecten actief om deze groep meer kansen te geven en heeft een relatief hoog percentage social return. Personeelsmanager Ayub Sayem van CSU Rijswijk: ‘Duurzame inzetbaarheid is voor ons een speerpunt. Met dit project krijgen we straks loyale vakgeschoolde medewerkers in dienst met werkervaring.’

Op de foto projectmanager Peggy Borstlap van het Werkgeversservicepunt Haaglanden en (r) manager P&O Ayub Sayem van CSU Rijswijk.  

Over CSU
CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Rotterdam. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. CSU is door Great Place to Work acht jaar op rij bekroond tot een van de beste werkgevers van Nederland. Het bedrijf ontving het predikaat Best Managed Company 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. In 2016 werd CSU voor het derde jaar op rij gecertificeerd als ‘Top Employer Nederland’. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015.

 

×