FNV: Schoonmakers slepen Dolmans en O2G2 voor schoonmaaktribunaal

tribunaal-rechterOp woensdagmiddag 7 december houdt het Schoonmakerstribunaal om 12:30 uur zitting op het schoolplein van de Groningse basisschool Het Karrepad. Schoonmakers klagen schoonmaakbedrijf Dolmans en opdrachtgever O2G2 aan wegens schending van schoonmakersrechten, die een te hoge werkdruk en vieze klaslokalen tot gevolg hebben.

Een van de getuigen die zal worden gehoord, is Mourad, schoonmaker van Het Karrepad: ‘We krijgen structureel te weinig tijd voor ons werk. Ik moet 10 lokalen, 5 kantoren, 14 wc’s, een sportlokaal, een mediatheek en de gangen schoonmaken in 2 uur en 40 minuten. Ik krijg daardoor niet alles zo schoon als ik wil, maar Dolmans beweert dat ik genoeg tijd heb. Dat is gewoon niet waar. En de kinderen zitten nu in hartstikke vieze scholen. Dat is toch niet normaal?!’

De Groningse schoonmakers eisen dat Dolmans meer schoonmakers inzet, zodat ze hun werk goed kunnen doen en de kinderen in een schone school les kunnen krijgen. 

ZEEP!
Begin november zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor schoonmakers gestart. Om Nederland te laten zien wat er nog steeds misgaat in de schoonmaaksector, maken schoonmakers gedurende de onderhandelingen zelf ZEEP! Met dit actiejournaal willen ze iedereen laten zien hoe hoog de werkdruk is, dat afspraken niet worden nagekomen en hoe ze worden behandeld als ze zich ziekmelden. Zodat schoonmaakbazen als Dolmans beseffen dat hun gedrag niet normaal is.

Ook van de zitting van het Schoonmaaktribunaal doen schoonmaakreporters van ZEEP! verslag. Dit is aanstaande zaterdag vanaf 16:00 uur in het journaal te zien op facebook.com/fnvschoongenoeg

×