FNV: schoonmakers Reinier de Graaf Gasthuis in actie voor betere werkomstandigheden

december 21, 2017 in Nieuws

De schoonmakers van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft stappen donderdagochtend naar de directie van het ziekenhuis, omdat ze betere werkomstandigheden willen. Bij schoonmaakbedrijf Hago Zorg krijgen ze geen gehoor om hun problemen opgelost te krijgen. Vandaar dat ze zich op een ludieke wijze tot de opdrachtgever wenden om Hago Zorg tot de orde te roepen. Dit meldt FNV in een persbericht.

In kerstpakken en met kerstmutsen op overhandigen de schoonmakers een reuze kerstkaart aan de directie met de beste wensen én hun eisen. Ze geven daarin aan dat ze ook in het nieuwe jaar met veel enthousiasme voor het ziekenhuis klaar staan en vragen dat ook van het ziekenhuis: klaarstaan voor de schoonmakers.

“We willen het Reinier de Graaf laten weten, dat we niet meer de kwaliteit kunnen leveren, die ze van ons gewend zijn”, zegt Sandra Koeleman, schoonmaker bij het Reinier de Graaf Gasthuis. “We willen ons werk goed doen, maar het kan gewoon niet meer zo. We proberen al een jaar bij Hago Zorg onze problemen aan te kaarten, maar die luisteren niet naar ons. Misschien dat ze wel luisteren naar de directie van het ziekenhuis.”

Hoge werkdruk verminderen
Koeleman: “De hoge werkdruk is voor ons het allergrootste probleem. We willen voldoende tijd om ons werk goed te doen. Nu is dat niet zo, met veel stress en een hoog ziekteverzuim tot gevolg. We willen met respect worden behandeld.”

“De schoonmakers worden geïntimideerd als ze zich ziekmelden en als ze ziek zijn. En zieke collega’s worden niet vervangen, waardoor de anderen een nog hogere werkdruk krijgen. Ze geven letterlijk aan dat ze zieker worden in notabene een ziekenhuis. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?”, aldus Soumaya Loukili, bestuurder FNV Schoonmaak

Delen