FNV: schoonmakers in actie op TU Delft: “We zijn geen robots”

TU DelftDe schoonmakers van de Technische Universiteit Delft dragen vanmiddag robotmaskers en voeren om 11.30 uur actie. Ze willen normale werkdruk. “We zijn mensen, geen robots”, zegt Adelia, schoonmaakster op de TU. “Ondanks dat de TU meer geld heeft gegeven aan onze baas, schoonmaakbedrijf GOM, wordt onze werkdruk steeds hoger. Dat is niet normaal!”

De schoonmakers richten hun protest op schoonmaakbedrijf GOM. De TU overhandigen ze vanmiddag juist een ‘vind ik leuk’-duim-omhoog, omdat de universiteit als opdrachtgever zijn betrokkenheid naar hen toe heeft getoond. GOM krijgt een ‘vind ik niet leuk’-duim-omlaag. Adelia: “Met GOM is onze werkdruk alleen maar hoger geworden.”

ZEEP!
Begin november zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor schoonmakers gestart. Om Nederland te laten zien wat er nog steeds misgaat in de schoonmaaksector, maken schoonmakers gedurende de onderhandelingen zelf ZEEP! Met dit actiejournaal willen ze iedereen laten zien hoe hoog de werkdruk is, dat afspraken niet worden nagekomen en hoe ze worden behandeld als ze zich ziekmelden. Zodat schoonmaakbazen als GOM beseffen dat hun gedrag niet normaal is.

Ook van de op de TU doen schoonmaakreporters van ZEEP! verslag. Dit is aanstaande zaterdag vanaf 16:00 uur in het journaal te zien op www.facebook.com/fnvschoongenoeg.

×