FNV: schoonmakers Haga Ziekenhuis overhandigen petitie

handen met werkhandschoenenDe schoonmakers van het Haga Ziekenhuis in Den Haag voeren vanmiddag actie. Ze willen normaal worden behandeld door schoonmaakbedrijf Hago Zorg en overhandigen Hago Zorg daarom een petitie.

“We hebben grote werkdruk, er zijn regelmatig problemen met de betaling van ons salaris en er is intimidatie”, zegt Irzi el Kachoutim, schoonmaakster bij het Haga Ziekenhuis. “En als iemand zich ziek meldt, dan moet die toch komen werken. Het is toch niet normaal dat iemand die in een ziekenhuis werkt, toch nog wordt gevraagd om ziek te komen werken?”

Cao-onderhandelingen
Begin november zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao voor schoonmakers gestart. Om Nederland te laten zien wat er nog steeds misgaat in de schoonmaaksector, maken schoonmakers gedurende de onderhandelingen zelf ZEEP! Met dit actiejournaal willen ze iedereen laten zien hoe hoog de werkdruk is, dat afspraken niet worden nagekomen en hoe ze worden behandeld als ze zich ziek melden. Zodat schoonmaakbazen als Hago Zorg beseffen dat hun gedrag niet normaal is.

Ook van de actie in het Haga Ziekenhuis doen de schoonmaakreporters van ZEEP! verslag. Dit is aanstaande zaterdag vanaf 16:00 uur in het journaal te zien op facebook.com/fnvschoongenoeg.

×