FM-beurs POF presenteert school van de toekomst

april 13, 2018 in Nieuws

Technologische ontwikkelingen op facilitair gebied zijn nauwelijks bij te houden. Toch worden van onderwijsinstellingen toekomstbestendige gebouwen en processen verwacht. Het nieuwe vakevenement Platform Onderwijs & Facilitair (POF) geeft bezoekers een blik in het onderwijs van de toekomst. De School voor de toekomst geeft  een inkijkje in een toekomstig klaslokaal, gebouwd in samenwerking met openbare basisschool West uit Capelle aan den IJssel.

POF 2018 is de enige vakbeurs met facility-oplossingen specifiek voor onderwijsinstellingen (van PO tot WO) en vindt plaats op dinsdag 24 en woensdag 25 april in Nijkerk. “Er zijn verschillende grote vakbeurzen die zich ofwel richten op het facilitaire segment of op de onderwijsmarkt”, vertelt Han van Egdom, een van de initiatiefnemers. “Wat wij vooral nog misten, was een combinatie van die twee werelden. Met specifieke innovaties en ontwikkelingen waar iedere onderwijsinstelling van kan profiteren.”

Pijlers
De POF-vakbeurs is gebaseerd op acht pijlers: Huisvesting, Inrichting, Schoonmaak, Catering, Schoolomgeving, Dienstverlening, ICT & Multimedia en Veiligheid & Beveiliging. Binnen deze deelgebieden zullen zo’n 70 exposanten hun nieuwste producten en diensten presenteren en in de theaters op de beursvloer kunnen de bezoekers terecht voor interactieve workshops en presentaties.

School van de toekomst
Ook krijgen bezoekers aan de School voor de toekomst een inkijkje in een toekomstig klaslokaal, gebouwd in samenwerking met openbare basisschool West uit Capelle aan den IJssel. Naast het staand en bewegend leren, wordt hier ook de ambitie zichtbaar om binnen en buiten leren samen te brengen en adventurers learning tools centraal te stellen.

Kennisoverdracht centraal
De bezoeker kan kiezen uit 40+ kennissessies, waarin experts en marktleiders hun visie geven op onderwerpen als beveiliging, een toekomstgerichte leeromgeving of een draadvrije campus. We zijn ervan overtuigd dat we met de POF perfecte matchmaking bieden voor facility management en het onderwijs,” aldus Van Egdom.

Voorloper
Openbare basisschool West uit Capelle aan den IJssel is voorloper op dit gebied en al gestart met een school voor de toekomst. “Onze school beschikt over een Integraal Kindcentrum (IKC), een schooltuin, een bibliotheek, een wijkcentrum, twee wetenschap en techniek lokalen, een LEGO Education Innovation Studio en vier ruime lokalen, tot wel 100 vierkant meter,” zegt Johan Hof, docent op o.b.s. West. “Door zelf de mouwen op te stropen, proberen we het onderwijsveld te inspireren en te motiveren.”

Zijn ambitie blijft om ooit een échte school voor de toekomst te mogen bouwen. “In deze High Tech Education Campus willen we graag met bedrijven en geïnteresseerde partijen het onderwijs van de 21e eeuw verder ontwikkelen, want met en High Tech Education Campus kunnen we Nederland klaarstomen om tot de top 5 van kenniseconomieën te behoren. Stil blijven zitten is geen optie.”

Registreren voor gratis toegang
POF 2018 is bestemd voor directeuren, bestuursleden, facilitair managers, ICT-coördinatoren, docenten en conciërges die verantwoordelijk zijn voor de facilitaire kant van het onderwijs. Bezoekers kunnen zich vooraf online registreren via https://pof-online.nl voor gratis toegang. Aan de deur betaalt men € 50 per persoon.

Delen