Fase Control lanceert nieuw schoonmaakcontrolesysteem dankzij crowdfunding

Om haar zakelijke plannen te realiseren, is Fase Control uit Leusden een online campagne via Funding Circle aangegaan. Particuliere investeerders hebben het bedrijf geholpen de benodigde financiering op te halen om een nieuw resultaatgericht beoordelingssysteem te ontwikkelen om de schoonmaakkwaliteit te controleren en de verdere groei van het bedrijf te stimuleren.

Roel ter Burg, oprichter van Fase Control, vertelt: “Er komt veel vraag voor zo’n systeem, maar ik wilde iets unieks neerzetten. Nu kan ik de ontwikkelaars aan de gang zetten.” Daarnaast wordt een app ontwikkeld om online zogeheten Mistery Visits te kunnen uitvoeren binnen organisaties in de breedste zin, een nieuwe dienst waar ook steeds meer vraag naar komt.

Externe financiering
Vuil en schoon zijn subjectieve begrippen waaraan in verschillende situaties verschillende betekenissen worden toegekend. Met meer dan 30 jaar ervaring binnen schoonmaak Nederland houdt de onderneming zich enkel bezig met metingen van de schoonmaakkwaliteit. Om nieuwe klanten binnen te halen en het nieuwe beoordelingssysteem op te zetten, is externe financiering nodig geweest. Deze bleek niet makkelijk te verkrijgen via de traditionele kanalen.

Ter Burg: “We groeien momenteel gewoon heel hard. De traditionele kanalen zijn niet zo scheutig op dit moment, en soms is het ook een langere weg te gaan.” Hij is daarom op zoek gegaan naar een andere manier en kwam terecht bij Funding Circle. “Het ging van een leien dakje, de ervaring was gewoon goed. Terwijl het elders soms wel tien keer moeilijker is.

Online leenplatformen bieden vaak een alternatief op de traditionele kredietverstrekkers. De voordelen zijn tweeledig: kredietwaardige ondernemingen kunnen sneller en makkelijker lenen om hun ambities waar te maken, terwijl investeerders aantrekkelijke rendementen kunnen behalen door aan ze uit te lenen.

Gevestigde orde wakker schudden
De markt gebruikt nu een beoordelingssysteem dat gebaseerd is op handelingen, maar Fase Control wil een resultaatgericht systeem ontwikkelen. “Ik zit mijn hele leven al in de schoonmaak en nu aan de andere kant, aan de controle kant” legt de ondernemer uit. “Je merkt langzamerhand dat er meer vraag vanuit de markt is voor onafhankelijke dienstverlening. Ik wil de gevestigde orde wakker schudden met iets nieuws.”

Via het online leenmodel weet Funding Circle bedrijven efficiënt te ondersteunen en meer kapitaal toegankelijk te maken. Sinds 2015 heeft het in Nederland al meer dan € 110 miljoen uitgeleend aan meer dan 2500 kleine ondernemingen. Voor de provincie Utrecht is al meer dan € 6 miljoen aan financiering verstrekt. Ook voor Fase Control heeft dit geholpen met de groei van het bedrijf. “Als ik écht mag dromen dan is het binnen drie jaar verdubbelen”, zegt ter Burg enthousiast.

Over Funding Circle
Funding Circle (corporate.fundingcircle.com) is een wereldwijde platform voor leningen voor kleine ondernemingen, dat kleine ondernemingen die willen lenen met investeerders samenbrengt in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland.

Funding Circle is sinds 2015 actief in Nederland, waar meer dan 50 medewerkers dagelijks werken aan het zo snel en goed mogelijk bedienen van mkb’ers en investeerders op het platform, met specifieke aandacht voor transparantie en risicobeheer. Er zijn sinds de start in Nederland meer dan 2500 leningen verstrekt ter waarde van circa €110 miljoen.

×