Facility Trade Group neemt TCW Groep over

oktober 10, 2017 in Nieuws

overname - foto totallyhostedFacility Trade Group en TCW Groep kondigen vandaag aan dat Facility Trade Group de activiteiten van TCW Groep heeft overgenomen. De aansluiting is ontstaan vanuit de behoefte van TCW Groep naar een nieuwe strategische partner en de acquisitie strategie van Facility Trade Group.

TCW Groep levert sinds 2001 non-foodproducten aan restaurants, hotels en andere food-gerelateerde bedrijven. Het bedrijf behaalde in 2016 een omzet van 7 miljoen euro en heeft 26 medewerkers in dienst.

We geloven in de uitbouw van onze organisatie in Nederland. Met de komst van Facility Trade Group kunnen we verder invulling geven aan onze groei ambities zonder concessies te hoeven doen aan een persoonlijke benadering van onze opdrachtgevers. Dankzij efficiëntievoordelen die deze aansluiting biedt, blijven we een interessante partner voor opdrachtgevers en behouden we onze voorsprong op de concurrent”, legt Marcel de Wolf uit, oprichter van TCW Groep, die ongewijzigd aan het roer blijft staan van de Utrechtse onderneming.

Met de komst van TCW Groep versterkt Facility Trade Group haar landelijke positionering waarin regionale aanwezigheid vanuit een omnichannel strategie een belangrijke rol speelt. Utrecht is voor ons een welkome aanvulling naast onze locaties in Zutphen, Zoetermeer en Almelo. De krachtenbundeling met TCW Groep bekent voor ons daarnaast een uitbreiding van expertise in het hospitality-segment. Dit sluit zeer goed aan bij onze ambitie door te groeien naar een top 3-positie”, aldus Alex Postma, directeur Sales & Marketing van Facility Trade Group.

Over Facility Trade Group
Facility Trade Group bedient opdrachtgevers in verschillende marktsegmenten met reinigingssystemen en- machines, hygiënische voorzieningen, facilitaire producten en technische services. De totale omzet is €23 miljoen en er werken 80 mensen.

Facility Trade Group is opgericht in 2014 vanuit de ambitie van Blue Wave om een groep bedrijven te vormen met een landelijke positionering en tegelijkertijd een regionale aanwezigheid. In 2015 sloot ASP zich aan en in 2016 Dirksen. Samen staan zij garant voor bijna 70 jaar ervaring.

Delen