Facility for Future krijgt vervolg in 2018  

Facility for Future 2017 - Sodexo_6948Facility for Future 2017, het inspiratie-event voor het creëren van meerwaarde dat vorige week in 1931 Congrescentrum en de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch plaatsvond, ontving ruim 4000 bezoekers. Naast het hoogwaardige kennisprogramma en de verschillende belevingspleinen was er ruimte voor bijzondere interacties tussen bezoeker en deelnemer.

Deelnemers gaven aan dat de mogelijkheid tot gesprek en de kwalitatief goede bezoeker leidden tot een succesvolle eerste editie van het vakevent. Uit de registratie van bezoekers blijkt dat zij werkzaam zijn in de sectoren: facilitaire dienstverlening (32%), consultancy (8%), bouw & vastgoed (7%), onderwijs & onderzoek (5%) en gezondheidszorg /welzijnszorg (5%). De meest genoemde functies zijn: facilitair manager (20%) en directie (18%). Ongeveer 80% van de bezoekers is betrokken bij het nemen van aankoop-, inkoop- en investeringsbeslissingen.

Highlights
Tijdens de openingsceremonie is de Facility for Future 2017 Innovatie Award uitgereikt. De award is toegekend aan Hago met de innovatie Ciao!Gum, een eenvoudig te bevestigen kunststofopzetstuk voor een bezem om kauwgom van de vloer te schrapen. De winnaar en genomineerden waren te zien in een speciale expositie op het vakevent. Ook waren er bijzondere belevingspleinen, zoals het NANO-plein en het belevingsplein Werkplek van de Toekomst & Veilig en Gezond werken, die men tijdens het vakevent kon bezoeken.

Daarnaast heeft op 18 januari het Galloway Charity Dinner plaatsgevonden. De opbrengst hiervan is € 6.260,83 en dit wordt gedoneerd aan Voedselbanken Nederland. Tijdens het diner is ook de winnaar van ‘Het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering’ bekendgemaakt. Dit is Jeroen Marré, manager facility management bij RTL, geworden.

Bezoekers konden iedere dag van het vakevent deelnemen aan het inspirerende kennisprogramma. Zo sprak onder andere Andrew Price, CCO van ISS, over de impact van technologie en big data op het vakgebied van facilitaire dienstverlening.

2018
Facility for Future is een initiatief van 2XPO B.V. in samenwerking met branchevereniging FMN en een uitgebreide adviescommissie. De tweede editie Facility for Future staat gepland op woensdag 17 tot en met vrijdag 19 januari 2018.

×