Eerste Hectas Meewerkdag: schoonmaak moet je beleven!

De eerste HECTAS Meewerkdag is een feit! Op 13 oktober verruilden alle stafmedewerkers van HECTAS hun bureaus voor de werkvloer bij opdrachtgevers. Zij staken de handen uit de mouwen om hun collega’s in de uitvoering te ondersteunen bij hun schoonmaaktaken en onze waardering voor hen uit te spreken.

hectas-meewerkdag-2016

Van administratiemedewerker tot salesmanager, van systeembeheerder tot algemeen directeur: ruim vijftig kantoorcollega’s verlieten hun werkplek om aan de slag te gaan op één van de dertig deelnemende locaties in heel Nederland. De Meewerkdag ontstond als initiatief vanuit de brainstormsessie Met HECTAS meer MENS. Een interne projectgroep van diverse collega’s pakte het initiatief met veel enthousiasme op. Samen met onze deelnemende opdrachtgevers, de collega’s in de uitvoering en de stafmedewerkers maakten zij van de eerste HECTAS Meewerkdag een groot succes!

Leerzaam
De Meewerkdag was niet alleen leuk en gezellig, maar vooral ook heel leerzaam. De schoonmaakmedewerkers kregen de kans om te laten zien wat het schoonmaakvak bijzonder en uitdagend maakt. Niet alleen door samen met de stafmedewerkers te werken, maar juist ook door persoonlijk contact en het uitwisselen van ervaringen. De collega’s van kantoor kwamen terug met talloze verhalen. Mooie en ontroerende verhalen, bijvoorbeeld over de hechte band en collegialiteit tussen schoonmaakmedewerkers onderling, maar ook over confronterende zaken, zoals collega’s met een lastige thuissituatie of bezuinigingen binnen het team .Door het schoonmaakvak in de praktijk te ervaren en de verbinding tussen onze kantoren en de werkvloer ontstond wederzijds begrip en onderlinge waardering. Dat is de kracht van de Meewerkdag.

Onverwachtse ontmoetingen
Alle stafmedewerkers zijn willekeurig ingedeeld bij een van onze projecten, wat zorgde voor verrassende en bijzondere ervaringen. Een van deze collega’s kwam terecht in een studentenhuis, waar de avond voor het bezoek van het schoonmaakteam een feestje was gevierd. Het team kon haar hulp dus goed gebruiken, een ervaring die ze niet snel zal vergeten. Een van de andere collega’s kreeg een schoonmaaktaak in de trappenhallen van een woningstichting. De bevestiging dat dit keihard werken is, kwam na een dag zwoegen, toen ze de volgende dag nog met spierpijn aan haar bureau zat.

Tijdens de schoonmaakwerkzaamheden kun je zelfs een bekende Nederlander tegen het lijf lopen. Dit overkwam twee collega’s van het hoofdkantoor toen zij op de school waar zij aan het werk waren oud Vitesse-voetballer Theo Janssen ontmoetten. Theo kwam op school voor het 10-minutengesprek van zijn dochter, maar maakte ook nog even tijd om op de foto te gaan met onze collega’s!

Blijvend succes
De volgende HECTAS Meewerkdag 2017 staat alweer in onze agenda’s vanwege de enthousiaste reacties van de stafmedewerkers, onze betrokken en keihard werkende collega’s in de uitvoering en van de deelnemende opdrachtgevers. Commercieel directeur van HECTAS Greg Klaver: “Wat een waardevolle dag was dit! We vinden het ontzettend belangrijk om in gesprek te blijven en feeling te houden met onze collega’s in de schoonmaak. Zij maken het verschil voor HECTAS bij onze opdrachtgevers en verdienen alle waardering!”

Kijk voor meer foto’s van de Meewerkdag op de Facebook-pagina van Hectas.

Lijkt het u leuk als onze stafmedewerkers ook bij uw object de handen uit de mouwen steken en uw vaste schoonmaakteam komen ondersteunen? Geef het door aan uw contactpersoon en wie weet tot volgend jaar!

×