Diversey neemt fabrikant diamant vloerreinigingspads Twister over

december 13, 2017 in Nieuws

Diversey heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om Twister Holding AB en zijn activa voor een niet nader te benoemen bedrag over te nemen van private equity onderneming Polaris.

Diversey is een wereldwijde leverancier van hygiëne- en reinigingsoplossingen, die chemie, vloeronderhouds-machines, hulpmaterialen en apparatuur integreert in een breed assortiment van op technologie gebaseerde waarde verhogende diensten, voedselveiligheid en water- en energiebeheer.

Twister, met het hoofdkantoor gevestigd in Söderköping, Zweden, is de eigenaar van Twister een gepatenteerd systeem voor dagelijkse vloerreiniging. Daarbij worden vloerreinigingspads, geïmpregneerd met miljarden microscopische diamanten, gebruikt om de vloer mechanisch te reinigen en polijsten. Twister is een compleet chemievrij systeem dat slechts met water dient te worden gebruikt.

Diversey heeft Twister overgenomen om het marktleiderschap uit te breiden, de volledige waardepropositie te versterken en geïntegreerde oplossingen aan te bieden tussen chemicaliën, TASKI machines, robots en hulpmaterialen tegen de laagste “total cost of ownership” (TCO) voor hun klanten wereldwijd.

Dr. Ilham Kadri, President en Chief Executive Officer van Diversey, zegt: “Diversey wil wereldwijd toonaangevend zijn in het aanbieden van effectieve, innovatieve en duurzame oplossingen voor vloerreiniging en -onderhoud. We zijn dan ook verheugd om het Twister team te verwelkomen in de Diversey familie, vanwege onze gedeelde passie voor deze missie. Hun portfolio breidt ons aanbod naar onze klanten uit en positioneert ons als leider in het leveren van TCO oplossingen aan onze klanten wereldwijd.”

“We zijn verheugd om toe te treden tot Diversey en onderdeel te zijn van een bedrijf met een historisch marktleiderschap en ambitieuze groeiplannen”, aldus Robert Kreicberg, CEO van Twister Cleaning Technology AB. “We hebben Twister succesvol uitgebreid door innovatieve en duurzame vloerreinigings- en onderhoudstechnologieën te ontwikkelen die de kosten van dagelijkse reiniging tot wel 50% verlagen. We geloven dat alle klanten zullen profiteren van de combinatie van innovaties van beide bedrijven, applicatie-expertise en wereldwijd bereik.”

De overdracht zal naar verwachting nog in 2017 worden afgerond. Diversey werd geadviseerd door Baker McKenzie, en Polaris werd geadviseerd door William Blair en Cederquist.

Over Diversey
Diversey is pionier in zijn vakgebied en zal dat altijd blijven. We leveren continu revolutionaire reinigings- en hygiëneoplossingen die onze klanten vertrouwen geven in al onze wereldwijde sectoren. Met Dr. Ilham Kadri aan het roer als president en CEO, en met het hoofdkantoor in Charlotte, North Carolina, VS, heeft Diversey internationaal ongeveer 9000 mensen in dienst die in 2016 netto ongeveer $2,6 miljard hebben omgezet.

Over Twister
Twister is de wereldleider in de technologie van diamanten vloerreinigingspads. Het hoofdkantoor van Twister is gevestigd in Söderköping, Zweden, met dochterondernemingen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Twister is in 2017 legaal gescheiden van HTC Zweden, maar opereert reeds sinds 2016 als een onafhankelijk bedrijf. Twister was het eerste bedrijf dat de markt van de diamantpads betrad, is pionier op dit gebied en bovendien de enige producent die een compleet diamant vloerreinigingsportfolio aanbiedt. De belangrijkste eigenschappen van de producten zijn onder andere uitstekende reinigingsprestaties, tijdige levering en onovertroffen lage operationele kosten voor de klant.

Delen