Directiewisseling Tzorg: Marianne de Winter nieuwe directeur

januari 9, 2018 in Nieuws

Marianne de Winter start op 5 maart als de nieuwe directeur Tzorg, landelijk leverancier van thuishulp, maatwerkondersteuning en begeleiding binnen de Wmo. Ze volgt Mark van den Berg op, die 10 jaar succesvol aan het bedrijf leiding gaf.

Marianne de Winter (53) is een bestuurder die beschikt over ruime ervaring in zowel het publieke als private werkveld. Met haar achtergrond kan ze de verbinding maken tussen de zorgsector, overheid en ondernemende kernmerken van het familiebedrijf.

De Winter werkte de afgelopen zes jaar als directeur-grootaandeelhouder van familiebedrijf en logistiek dienstverlener De Winter Logistics. Ze is momenteel tevens RvC-lid van Rabobank Westland en bestuurslid van het WestlandTheater de Naald. Ze was daarvoor 3 jaar werkzaam bij de Politie als lid van de Korpsleiding (commissaris). Tussen 2003 en 2008 was ze locatiedirecteur van de Penitentiaire Inrichtingen in Grave en Zeeland (NB). Eerder werkte ze onder andere 10 jaar in diverse managementfuncties in de facilitaire en logistieke dienstverlening van de ziekenhuizen in Zevenaar, Doetinchem en Almelo.

Marianne de Winter: “Ik heb Tzorg leren kennen als een zeer gedreven, resultaatgerichte en betrokken organisatie. Ik krijg inspiratie en energie door samen met collega’s van betekenis te zijn voor anderen. De persoonlijke aandacht voor zowel de cliënten als de medewerkers als ook de ontwikkelingen van de organisatie en het werkveld passen daarom goed bij mijn achtergrond. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met de enthousiaste Tzorg collega´s de relevante positie van Tzorg als zorgpartner voor cliënten en gemeenten te verbreden en verder te optimaliseren.”

Mark van den Berg besloot eerder om per april 2018 terug te treden als directeur en op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Onder zijn leiding groeide Tzorg sinds 2008 uit tot marktleider op het gebied van thuiszorg binnen de Wmo. De organisatie en haar 9000 medewerkers nemen een waardevolle plek in de harten en hoofden van de 50.000 cliënten en 300 gemeenten waarvoor Tzorg landelijk actief is in.

Delen