De Kroon pakt bestuurders van failliete Vercobe aan

Schoonmaakbedrijf Vercobe Facility is op 10 januari 2017 failliet gegaan. De Kroon heeft de klanten via de curator overgenomen en is met deze klanten in gesprek gegaan over de lopende overeenkomsten.

Coppejans, voormalig bestuurder van Vercobe Facility, heeft Conij opgericht en heeft klanten van het gefailleerde bedrijf Vercobe overgehaald contracten met Conij aan te gaan onder het voorwendsel, dat Conij Vercobe Facility zou hebben overgenomen. Dit terwijl materiële en immateriële activa, door de curator, aan De Kroon facilitaire diensten is verkocht.

Op 22 maart 2017 heeft de rechter De Kroon in het gelijk gesteld dat Coppejans onrechtmatig handelde. De rechter heeft hem veroordeeld tot de betaling van een fikse schadevergoeding aan De Kroon. Verder heeft de rechter Coppejans voor één jaar verboden klanten en oud-medewerkers van Vercobe te benaderen op straffe van een dwangsom.

Peter de Wever (algemeen directeur) en Kevin de Kroon (eigenaar) geven aan dat hiermee hun gevoel van gerechtigheid bevestigd werd: “Met de hulp van onze advocaten Meesters & Meer hebben we hem op een goede manier aan kunnen pakken”.

Over De Kroon facilitaire diensten
De Kroon in Utrecht is een middelgrote speler op het gebied van facilitaire diensten in de Randstad. Het dienstenpakket bestaat uit: schoonmaak, specialistische schoonmaak, glasbewassing, hoveniersdiensten, ongediertebestrijding, beveiliging, bedrijfscatering, catering en events, vergaderfaciliteiten, zonwering en onderhoud voor bedrijven en particulieren.

×