Jeugd heeft toekomst: leerlingen volgen schoonmaaktraining bij Numatic

Schoonmaakjournaal - Schoonmaaktraining Numatic Ap KeizerOp 21 maart waren ruim 30 leerlingen uit de provincie Groningen te gast bij Numatic International. De leerlingen van het Alfa-College, Wijkgilde De Es, WIJ WERKEN Selwerd en Wijkbedrijf Groningen kregen die dag schoonmaaktraining in de showroom in Alphen aan den Rijn. Een initiatief van Gemeente Groningen, Schoonmaakgroothandel Ap Keizer Reinigingstechnieken en Numatic International, producent van schoonmaakmachines en –materialen.

De jeugd heeft de toekomst. Daarom draagt Numatic graag bij aan het goed opleiden van jonge mensen binnen de schoonmaakbranche. Het verzoek van Ap Keizer Reinigingstechnieken uit Kolham – op zijn beurt benaderd door Gemeente Groningen – om de training te verzorgen, werd dan ook direct weer opgepakt. Al vier keer eerder gebeurde het, dat Numatic haar showroom omtoverde tot groot leslokaal voor leerlingen uit Groningen.

Naast theorie was voornamelijk er aandacht voor de praktijk: met Numatic-producten konden de deelnemers direct aan de slag. Cor Kars en Jeff Hicks van Numatic begeleidden de leerlingen op vakkundige wijze. Na afloop werd aan iedereen een certificaat van deelname uitgereikt. Moe maar voldaan vertrok de groep weer naar huis. Numatic wenst hen veel succes toe met de behaalde vakkennis.

×