CWS behaalt OHSAS 18001 certificering voor arbeidsomstandigheden

OHSAS 18001Eind 2013 heeft de directie van CWS Nederland en CWS-boco Belux ervoor gekozen om het huidige pakket certificeringen uit te breiden met OHSAS 18001, een managementsysteem voor arbeidsomstandigheden.

Vanaf het moment dat de directie deze beslissing nam, is er hard gewerkt aan alle noodzakelijke voorbereidingen om het certificaat te kunnen behalen. En met succes, want eind mei lieten de externe auditoren van TÜV Nederland weten dat er een positief advies voor certificering is uitgebracht.

Het positieve advies is inmiddels gehonoreerd door de Raad van Accreditatie, de instantie die toezicht houdt op een zo zuiver mogelijk certificatietraject. Op 23 juni 2014 ontvingen CWS Nederland en CWS-boco België de officiële certificaten.

Met het behalen van OHSAS 18001 toont CWS aan dat er binnen de organisatie structureel aandacht is voor de arbeidsomstandigheden van de medewerkers en de gevaren en risico’s waarmee zij in het dagelijks werk te maken hebben. Het zo goed mogelijk bewaken van hun gezondheid en veiligheid sluit bovendien zeer goed aan bij de missie en visie van CWS. “Het geeft nog meer inhoud aan ons beleid”, concludeert CWS in haar persbericht.

Mensen maken het verschil is een onderdeel van het enkele jaren geleden ingezette Employee Delight-traject. Daarnaast past het naadloos aan op de ambitie van CWS om de duurzaamste te zijn en te blijven, waarmee een goede balans tussen ‘people’, ‘planet’ en ‘profit’ wordt gecreëerd.

 

×