CSU ontvangt Keurmerk Sociale Onderneming voor MBO

CSU - hospitality-kleding CSU finale Corporate Fashion AwardCSU ontving op 6 december het certificaat van het Keurmerk Sociale Onderneming op het nationaal congres de Sociale Onderneming in Den Haag. Het Keurmerk Sociale Onderneming (KSO) is het nieuwe keurmerk dat zich richt op Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO).

Het Keurmerk Sociale Onderneming certificeert ondernemingen en organisaties, die sociaal betrokken zijn in de samenleving. Bij dit keurmerk staat de mens centraal. Dat maakt het keurmerk uniek. Bedrijven vinden het steeds belangrijker dat zij voor MBO ook de erkenning krijgen. Lex de Bruijn, directeur van FIRA: “Wij kennen CSU als een sociaal bedrijf dat voldoet aan de eisen van het Keurmerk Sociale Onderneming”.

Drie pijlers
FIRA is benoemd tot verificatiebureau voor het Keurmerk Sociale Onderneming. FIRA voert de verificatie uit op basis van de drie pijlers van KSO: samenleving, arbeidsmarkt en milieu.

Erkenning
Het Keurmerk Sociale Onderneming geeft erkenning aan het bedrijf en daardoor de mogelijkheid om alle stakeholders van het bedrijf, personeel, klanten, leveranciers, financiers en opdrachtgevers te laten zien, dat zij bewust een relevante plek in de maatschappij heeft ingenomen. Dat zij verantwoordelijkheid neemt voor het eigen personeel en voor de omgeving, waarin de onderneming gevestigd is. Een actieve, betrokken deelname aan de samenleving staat bij Keurmerkhouders voorop. Keurmerkhouders als Transavia, DHL Express en Douwe Egberts gingen CSU voor.

CSU volgt de richtlijnen van ISO 26000 en is gecertificeerd voor ISO 14001, CO2 Prestatieladder, Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Over CSU
CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Barendrecht. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. CSU is door Great Place to Work acht jaar op rij bekroond tot een van de beste werkgevers van Nederland. Het bedrijf ontving het predicaat Best Managed Company 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. In 2016 werd CSU voor het derde jaar op rij gecertificeerd als Top Employer Nederland. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015.

×