CSU neemt mkb-schoonmaakklantenportefeuille ISS over

oktober 30, 2017 in Nieuws

John van Hoof - directievoorzitter CSUSchoonmaakbedrijf CSU integreert per 12 november de schoonmaakactiviteiten voor circa 340 mkb-opdrachtgevers van ISS Facility Services uit De Meern. Circa 725 medewerkers en betrokken direct leidinggevenden treden volledig of gedeeltelijk in dienst bij CSU. De overname van deze activiteiten sluit goed aan bij de strategische keuzes van beide partijen.

ISS zocht voor de verkoop van deze klantenportefeuille een kwalitatieve en betrouwbare overnamepartner met landelijke dekking in Nederland. In CSU vonden ze een gerenommeerde en gerespecteerde marktpartij met ruime ervaring in grote overnametrajecten en met voldoende borging en toekomstperspectief voor klanten en medewerkers.

Juiste overgang personeel
Veel waarde is gehecht aan de juiste overgang van het personeel. Alle circa 725 schoonmaakmedewerkers gaan in lijn met de contractwissel (artikel 38) van de Cao voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf geheel of gedeeltelijk over naar CSU. Bij de transitie behouden de werknemers dezelfde arbeidsvoorwaarden. Ook 15 rayonmanagers en 1 operationeel directeur treden in dienst bij CSU. De bestaande klant-medewerkerrelaties worden daarbij zoveel mogelijk in tact gehouden.

Reactie directie
Kees Stroomer, algemeen directeur van ISS Facility Services: “Het afstoten van deze klantportefeuille van kleinere mkb-klanten met enkelvoudige schoonmaakdiensten past in onze strategie, waarbij cleaning services overigens wel een belangrijk onderdeel blijven uitmaken van onze iss-kees-stroomerdienstenportfolio. Daarnaast zijn we volledig gespecialiseerd in healthcare, hygiëne & hospitality en in food cleaning. Wij maken een gerichte strategische keuze voor een focus op grotere nationale en internationale klanten en op het aanbieden van integrated facility services. We concentreren ons daarbij nog meer op waardecreatie door integrale facility management oplossingen voor klanten. Daarin is ISS verantwoordelijk voor het management en de coördinatie, de organisatie en de levering van de volledige facilitaire dienstverlening”.

John van Hoof, voorzitter van raad van bestuur CSU: “CSU focust op schoonmaak in Nederland en deze uitbreiding binnen het mkb-segment past daar goed bij. Met onze ruime ervaring met soortgelijke overnametrajecten kunnen we activiteiten met oog voor klant en medewerkers integreren in onze bestaande organisatie. CSU investeert vooruitstrevend in digitalisering en innovatie en de persoonlijke, klantgerichte benadering heeft de hoogste prioriteit. Voor opdrachtgevers en medewerkers is CSU de beste garantie voor continuïteit.”

Over ISS Facility Services
ISS Facility Services werd in 1901 in Kopenhagen (Denemarken) opgericht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste facilitaire dienstverleners ter wereld. ISS levert een breed scala aan diensten, zoals facility management, cleaning services, catering services, security services, support services en property services. ISS behaalde in 2016 wereldwijd een omzet van € 10,7 miljard. ISS heeft meer dan 500.000 medewerkers, is in meer dan 50 landen actief in Europa, Azië-Pacific, Noord-Amerika en Latijns-Amerika, en werkt voor duizenden klanten in zowel de publieke als de private sector. In 2017 werd het bedrijf door de MT-Top 500 Beste Bedrijven van Nederland uitgeroepen tot beste bedrijf in de categorie Schoonmaak, catering en beveiliging.

Over CSU
CSU is vanuit diverse vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Barendrecht. CSU biedt werk aan 13.500 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. Het bedrijf ontving diverse keren het predikaat Best Managed Company. CSU kwam in 2016 uit het jaarlijkse onderzoek van MT100 als meest gewaardeerd schoonmaakbedrijf van Nederland uit de bus. In 2017 werd CSU voor het vierde jaar op rij gecertificeerd als Top Employer Nederland.

 

Delen