Collé behaalt trede 3 certificering CO2-prestatieladder

Colle - CO2-certificaatCollé Rental & Sales, specialist in de verkoop, verhuur en service van machines met vestigingen in België, Duitsland en Nederland, heeft een trede 3-certificering op de CO2-prestatieladder behaald. Naast deze certificering heeft Collé ook een certificering op de MVO-prestatieladder. De combinatie van beide certificeringen maakt het bedrijf uniek in haar branche en in Nederland.

De CO2-prestatieladder is oorspronkelijk ontwikkeld door ProRail en ondergebracht bij de onafhankelijk stichting SKAO. Het doel van de ladder is om bedrijven te stimuleren de CO2-uitstoot van de eigen activiteiten en die in de keten te kennen en deze vervolgens actief terug te dringen. Daarbij stimuleert de ladder bedrijven actief in de keten samen te werken om zodoende reduceringsmogelijkheden te ontwikkelen.

Frits Collé, directeur Collé Rental & Sales licht de keuze voor de CO2-prestatieladder toe: “Wij leveren materieel aan diverse bedrijven die  gecertificeerd zijn voor de CO2-prestatieladder en ambities hebben om de CO2 uitstoot terug te dringen. Dankzij de CO2-Prestatieladder certificering maken wij onze milieuprestaties inzichtelijk, presenteren we een betrouwbare CO2-footprint en zijn we dus een betrouwbare partner om bij te dragen aan het terugdringen van de CO2 uitstoot in de keten.”

“Daarnaast biedt de certificering nog meer voordelen”, vervolgt Frits Collé: “Door kritisch naar je eigen bedrijfsvoering te kijken, genereer je besparingen op brandstof, energie en verbruiksmiddelen. Met andere woorden win-win voor people, planet en profit.

Collé Rental & Sales heeft de CO2-prestatieladder opgenomen in haar MVO-beleid, evenals de MVO-prestatieladder. Het bedrijf is nu bezig met de voorbereiding van het behalen van de trede 3-certificering op de MVO-prestatieladder.

×