6 februari 2019

Blurring of Blokker syndroom: wie durft met ons naar morgen te kijken?

Tja, juist op onze verjaardag – Schoonmaakjournaal is vandaag 7 jaar geworden – doen we een oproep aan u om met ons de toekomst in te kijken. We schrijven expres u, omdat we ditmaal geen FM Next Gen’ers tot 35 jaar zoeken, maar ‘de jonge ouderen’. Dus (ruim) boven de 35 jaar. Met u gaan we op zoek naar de nieuwe schoonmaakeconomie. De deeleconomie met impact. Met circulariteit. Met uitdagingen. Met keuzes om te mee te kunnen komen. Of niet? We gaan op zoek naar uw antwoord op de vraag: wordt het blurring – vervaging van de grenzen tussen branches? Of wordt het vechten tegen het Blokker-syndroom: ontwikkelingen zien, vasthouden aan tradities en over enkele jaren het bedrijfsimperium in de etalage?

Bent u de doorgewinterde schoonmaakprof van een jaar of 50 met een schoonmaakbedrijf, een schoonmaakgroothandel, een producent van reinigingsmiddelen of een ander schoonmaakgerelateerd bedrijf met een duidelijke mening, visie en koers? Staat u open voor de nieuwe economie met nieuwe businessmodellen? Of juist niet, want…

Voor of tegen? Vernieuwend of conservatief? Mail ons: [email protected]. Ons redactieteam gaat graag met u een inspirerend gesprek aan om trends te ontdekken, nieuwe ideeën op te doen of een reisje door de comfortzone te maken. We publiceren vervolgens een spraakmakend artikel, desgewenst geanonimiseerd of niet. En tot slot: kosteloos!

Deel dit artikel

Ook interessant:

11 december 2022

Beste schoonmaakdienstverleners 2022

MT/Sprout stelt jaarlijks haar ‘MT1000 Zakelijke dienstverlening’ samen. Het platform op het gebied van leiderschap vraagt duizenden zakelijke beslissers in Nederland met welke dienstverleners ze graag zakendoen. Ook op...

17 mei 2023

Hygieneforum: Is schoonmaak onderdeel van het HACCP-plan in grootkeukens?

Tijdens het Hygiëneforum in RAI Amsterdam op 17 mei zijn er voor de gasten diverse workshops. Zo ook een over hygiëne in grootkeukens. Robert de Brauwer, Technical Manager Benelux...

23 november 2023

Hommerson in finale Best Practice Award 2023

Hommerson Schoonmaakbedrijf is voor haar werk bij opdrachtgever Musis Sacrum genomineerd voor de Best Practice Award 2023. Het familiebedrijf is blij met deze nominatie en wacht in spanning de...

19 juni 2023

Blog: Over hoofddoekje en sopdoekje

Het is ongeveer vijfentwintig jaar geleden dat ik tijdens een lezing over carrière mogelijkheden voor ( allochtone) vrouwen in de schoonmaak de boude stelling poneerde :” een hoofddoekje blijft...

16 mei 2023

‘Schoonmaken, de tofste baan van de wereld’

Code Schoonmaak initieert dit jaar zes webinars. Voorzitter Bert van Boggelen gaat tijdens deze webinars in gesprek met experts uit de branche over onder meer indexatie, smart meten van...

02 februari 2023

GEZOCHT: werkgevers voor onderzoek kort verzuim schoonmaakbranche

De RAS doet een oproep voor medewerking aan het onderzoek naar kort verzuim dat Bureau Bartels gaat uitvoeren. Met als doel om het kort verzuim in de sector verder...

15 mei 2023

De NVWA spreekt op Hygieneforum over risico-gestuurd toezicht & het belang van hygiëne in de voedselindustrie

Bernadette Ossendorp is nu ruim een half jaar werkzaam bij de NVWA. In haar rol als Chief Food Safety Officer is zij verantwoordelijk voor het optimaal inzetten van de...

27 november 2023

75 jarig NVZ neemt afscheid van Hans Razenberg

Op donderdag 23 november vierde de NVZ haar 75 jarig jubileumfeest in het Centraal Museum Utrecht. Met een algemene ledenvergadering en aansluitend een feestelijk programma met sprekers als Jacco...

11 maart 2019

Fruitproducent Royakkers Jan & Gijs maakt met DiBO hygieneslag

DiBO België en DiBO-dealer Didden leverden begin maart een DiBO CT160-BT75R Sweep schrobzuigmachine aan Onderneming Royakkers Jan & Gijs in Kinrooi. De producent van zacht fruit als aardbeien, bramen...

03 december 2018

Themaserie Digitale doolhof

In de hedendaagse business lijkt alles om data en automatisering te draaien. Ook de schoonmaak kan niet meer zonder Internet of Things. Maar what’s in it for you? Er...