Bemiddelingspoging Hago en Asito niet waar

onderhandelingstafel - stockfotoIn het bericht over een op handen zijnde bemiddelingspoging door Hago en Asito, dat Nu.nl op 25 april publiceerde naar aanleiding van een uitspraak door Ron Meyer, kan werkgeversvereniging OSB zich niet vinden. “De werkgevers hebben afgelopen maanden weer een heel goed bod gedaan. De aangekondigde acties van FNV staan helemaal niet in verhouding. FNV blijft vasthouden aan hun actiestrategie en weigert zelf terug te komen aan de onderhandelingstafel. Onbegrijpelijk”, reageerde voorzitter Hans Simons recent.

Dat een akkoord voor de cao voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche voor het grijpen ligt, benadrukt Simons: “Deze acties dienen geen enkel belang en passen niet in een aantrekkelijke branche met een goed arbeidsvoorwaardenpakket en kansen voor mensen om zich verder te ontwikkelen. Blijkbaar spelen er andere belangen dan de totstandkoming van een goede cao. Laten we samen voor onze 150.000 medewerkers strijden voor banen en een verdere professionalisering van ons mooie vak. Een akkoord ligt voor het grijpen.”

Vooralsnog heeft FNV niet aangegeven hun eisen te willen matigen. “Bemiddeling ligt derhalve niet voor de hand. Als FNV weer terug wil komen aan de onderhandelingstafel en met ons wil praten, dan zijn we daartoe natuurlijk heel graag bereid”, aldus OSB.

×