Belgische chemiegroep Christeyns neemt Qlean-tec over

november 7, 2017 in Nieuws, België

Christeyns - GreenR group met logoDe Belgische chemiegroep Christeyns, die als specialist in onder andere kwalitatief hoogwaardige wasmiddelen voor professionele textielverzorging en reinigings- en desinfectiemiddelen voor de voedingsmiddelenindustrie een stevige Europese reputatie opbouwde, breidt haar activiteiten in Nederland verder uit met de aankoop van Qlean-tec.

Christeyns combineert haar passie voor reiniging, hygiëne en desinfectie met een uitstekende service, die ze graag ten dienste stelt van haar klanten. Qlean-tec ontwikkelt en vermarkt reinigingsconcepten voor professioneel gebruik en richt zich op de voedingsmiddelenindustrie, automotive en professionele keukens. Met deze overname breidt Christeyns haar activiteiten richting de voedingsmiddelenindustrie verder uit en worden de sectoren automotive en professionele keukens aan het pakket van producten en diensten toegevoegd.

Perfecte aanvulling
Alain Bostoen, eigenaar van Christeyns: “Met haar producten van topkwaliteit, innovatieve concepten en goed opgeleide mensen vormt Qlean-tec een perfecte aanvulling voor onder andere onze eigen Christeyns Food Hygiene afdeling. Ik ben blij dat wij de mensen van Qlean-tec bij de Christeyns familie mogen verwelkomen. Hiermee kunnen we de strategie van Christeyns verder vorm geven, alsmede de organisatie van Qlean-tec versterken.”

Qlean-tec zal de huidige activiteiten in de bestaande vorm handhaven en versneld verder uitbouwen in de strategische markten, onder het huidige management.

Over Christeyns
Christeyns is een Belgisch business-to-business familiebedrijf, actief in verschillende sectoren van de internationale chemicaliën en detergenten markt. Het bedrijf is opgericht in 1946 te Gent, waar het hoofdkantoor nog altijd gevestigd is. In de loop der jaren heeft Christeyns een uitvoerige expertise en diepgaande technische kennis opgebouwd over reiniging, hygiëne en desinfectie. De passie voor hygiëne en de uitstekende service worden gewaardeerd door de klanten van Christeyns, waardoor Christeyns inmiddels actief is in meer dan 30 verschillende landen. Wereldwijd werken ruim 850 medewerkers voor Christeyns en werd in 2016 – dankzij een gemiddelde jaarlijkse groei van 17% – een omzet van 300 miljoen euro gerealiseerd.

 

Delen