Bas Niemeijer nieuwe commercieel directeur van Gom

maart 15, 2018 in Nieuws

Per direct is Bas Niemeijer aangesteld tot commercieel directeur van Gom. Met Niemeijer haalt het schoonmaakbedrijf uit Schiedam de versterking uit eigen gelederen. Hij gaat zijn commerciële taken bij Gom combineren met die van businessunit-directeur van Kleentec, marktleider in schoonmaak voor de foodsector en sinds 2016 onderdeel van Gom. De komst van Niemeijer past in de visie van Gom om sectorspecifiek de markt te bedienen.

Met die sectorspecifieke aanpak heeft Bas Niemeijer veel ervaring. Kleentec is in vijftien jaar tijd uitgegroeid tot een autoriteit in reiniging, desinfectie en productieoptimalisatie in de foodindustrie. Die ervaring wil hij ook inbrengen in zijn nieuwe rol. ‘Wat we met Kleentec hebben bereikt, is ook het ultieme doel van Gom: kennispartner van onze opdrachtgevers worden. Geen schoonmaak verkopen, maar schoonmaakexpertise. Gom wil voor elke sector dé insider worden’, zegt hij.

Verbinding versterken
Aan de commerciële, sectorspecifieke koers van Gom, wil Bas Niemeijer niet veel veranderen. “We gaan de verbinding tussen sales, accountmanagement en operatie verder versterken. En er komt intern nog meer nadruk op het eigenaarschap van medewerkers te liggen. Iemand die ergens eigenaar van is, is gewend zaken zelf op te pakken.”

Meest gewaardeerde schoonmaakbedrijf
Als commercieel directeur gaat Bas Niemeijer ook deel uitmaken van het directieteam van Gom. Albert van der Meulen, algemeen directeur van Gom, is blij met de overstap. “Ik ben ervan overtuigd dat het Bas met zijn kenmerkende commerciële stijl lukt om invulling te geven aan onze commerciële doelstellingen. Met zijn komst zetten we een volgende stap in onze ambitie om het meest gewaardeerde schoonmaakbedrijf van Nederland zijn en daarmee boven de markt te groeien.”

Sectorspecifieke aanpak
Begin dit jaar maakte Gom bekend door te gaan als sectorspecifiek schoonmaakbedrijf. Met die verandering wil het bedrijf meer inspelen op de steeds specifieker wordende wensen en eisen van opdrachtgevers. Het is een aanpak die zich al bewezen heeft bij Kleentec, dat door Bas Niemeijer is opgericht. Kleentec blijft overigens niet achter zonder Niemeijer: hij blijft ook commercieel en operationeel verantwoordelijk en daarmee het gezicht van de sectorspecialist voor de foodindustrie.

Over Gom
Gom is het eerste sectorspecifieke schoonmaakbedrijf met landelijke dekking, onderdeel van Facilicom Group. Opdrachtgevers vinden bij Gom expertise en capaciteit verdeeld over zes verschillende businessunits: ZorgSupport, Food & Industry (Kleentec), Specialistische Reiniging, Hospitality, Onderwijs en Corporate/Offices. Gom heeft meer dan 8000 medewerkers, 14 vestigingen en één missie: Iedereen blij maken met schoon.

Delen