Aankomend FMG-symposium: boeiend, inspirerend en afwisselend

“Met minder mensen meer doen. Dat kan met de kaasschaafmethode, maar dat houdt op een gegeven moment op. Wat kun je dan doen?” Veel, zo niet alle, gezondheidszorginstellingen herkennen zich hierin. Reden waarom beroepsvereniging FMGezondheidszorg voor haar najaarssymposium Bevlogen & Verbonden Eveline Jansen, directeur van Evelutie, uitnodigt. Zij is een van de gastsprekers en heeft en geeft het antwoord op de vraag wat je dan kunt doen. Dagvoorzitter Carel Wielinga, concept consultant bij ISS Facility Services, kijkt uit naar een boeiend en afwisselend symposium op donderdagmiddag 10 november in de Kempenhaeghe in Heeze, waarvoor aanmelding tot woensdagmiddag 9 november mogelijk is.

“We willen onze klanten excellent bedienen en daarvoor moeten leidinggevenden voortdurend bijsturen. Processen én mensen. Steeds meer veranderingen en steeds sneller achter elkaar. Hoe blijven we verbonden? En bevlogen?”, aldus luidt de uitnodiging voor het najaarssymposium van FMGezondheidszorg. Daar ligt dus de uitdaging. Volgens dagvoorzitter Wielinga: “is er behoefte aan verbinding en de ontwikkelingen gaan snel; hoe raken we dan elkaar niet kwijt?

Goed, beter, best
“Betrokkenheid is goed, bevlogenheid is beter” stelt gastspreker Kees Stroomer, algemeen directeur van ISS Facility Services. Waarom? Stroomer onthult daarvoor tijdens het FMG-najaarssymposium op 10 november ‘Het geheim van ISS’.

Een van de andere gastsprekers is Jan Kuipers, trainer in Leadership and Effectiveness en managing partner van FranklinCovey, die bedrijven adviseert en ondersteunt in cultuurversterking en/of verbetering: “Wat heeft het trainen voor een sport voor nut als je er niet beter van wordt? Het gaat om de performance van het individu, het team en het bedrijf.”

Praktijk
De praktische insteek van het thema Bevlogen & Verbonden komt van De Brouwerij, een kleinschallige GGZ-instelling. Pim Jansen, coördinator, en Riek Sijbring, verpleegkundig specialist, laten in hun duo-presentatie de deelnemers aan het FMG-symposium kennismaken met de verbindende werkwijze van De Brouwerij. “We gaan onze inspiratie halen uit bejegening. Besef hoe belangrijk het is om open en beschikbaar te zijn en blijven. Bejegening komt telkens terug.”

Klinkende afsluiting
Tot slot geeft dirigent Hans Boom op klinkende wijze invulling aan het symposium van FMGezondheisdzorg. Hoe krijgt hij zijn orkesteleden bevlogen en verbonden?  “Je moet van moeten willen maken, dan ontstaat een intrinsieke motivatie en die is goud waard”, stelt Hans Boom.

Aanmelden en inschrijven
Het najaarssymposium Bevlogen & Verbonden wordt op donderdag 10 november gehouden bij Kempenhaeghe, Sterkselseweg 65 in Heeze. Het programma voorziet in een ontvangst met lunch om 12.30 uur, een programma met vijf en een netwerkborrel met buffet. Deelname aan dit symposium is voor leden en bedrijfsleden gratis; niet-leden betalen € 85,-. Aanmelden kan via het verenigingsbureau van FMGezondheidszorg: info@fmgezondheidszorg.nl

×