60.000e schoonmaakdiploma voor Schilten Schoonmaak

juli 3, 2018 in Nieuws, Schoonmaakmensen

Het 60.000e diploma van het RAS-Examenbureau is op 7 juni behaald. Sinds de start van het RAS-Examenbureau in 2009 zijn er gemiddeld ruim 6000 diploma’s per jaar uitgereikt. “Een mooi resultaat dat door de sector is behaald”, aldus Marianne Neuteboom, directeur Raad voor de Arbeidsverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

Het 60.000e diploma is gevallen in een groep schoonmakers van schoonmaakbedrijf Schilten uit Dordrecht. De schoonmakers hebben een interne opleiding gevolgd en daarna examen gedaan bij het RAS-Examenbureau. Zij ontvangen op 5 juli hun diploma.

Doel is iedereen opleiden
Het doel van sociale partners is dat uiteindelijk iedereen in de branche een basisvakopleiding heeft gevolgd die past bij de werkzaamheden die de medewerker verricht. Naast de basisvakopleiding schoonmaak zijn er diverse basisvakopleidingen voor specialistische reiniging. Inmiddels is er ook een basisopleiding voor leidinggevenden.

Over Schilten Schoonmaak
Schilten Schoonmaak is sinds 1959 actief als schoonmaakbedrijf voor kantoren, scholen, winkels, musea, praktijken enzovoorts. Schilten Schoonmaak is een bekend en vertrouwd gezicht in de regio Dordrecht en Vianen, en haar team telt 150 medewerkers, specialisten in diverse schoonmaakwerkzaamheden als glasbewassing, gevelreiniging, tapijtreiniging, vloeronderhoud en zelfs bedrijfscatering.

 

Delen